Brian Kidd

Brian Kidd blev født i Collyhurst, Manchester den 29. maj 1949.

Han gik på St. Patrick’s skole hvilket er den samme skole, som Nobby Stiles også gik på og her startede han sin fodbold karriere. I december 1963 kom han til Manchester United. Kiddo fik sin debut på førsteholdet mod Everton den 19. august 1967.

I sin første sæson var han med til at vinde mesterskabet og den helt store dag var dan han var med, på det hold det vandt Europa cuppen for mesterhold den 29. maj 1968 og scorede det ene mål. Han må have følt det som et eventyr at på så kort tid, at være med til vinde noget stort og så på ens 19. års fødselsdag.

Det blev dog hurtig hverdag igen, holdet var ved at blive gammel, så han var ikke senere i sin tid på Old Trafford med til at vinde noget stort. Han spillede 264 kampe for Manchester United og scorede her 70 mål. Han fik 2 landskampe for England og scorede 1 mål. Man kan godt undre sig over at Brian Kidd ikke var mellem dem Tommy Docherty ville satse på i fremtiden, men han ville bygge sig eget hold op.

Han var kun 25 år han Arsenal købte han for £110000 i august 1974. Hos Arsenal spillede han 77 ligakampe og scorede 30 mål. I juli 1976 gik turen tilbage til Manchester det var dog Manchester City han kom til at spille for her scorede han 44 mål i 98 ligakampe. Everton blev hans næste klub som han kom til maj 1979 og her spillede han 40 ligakampe og scorede 12 mål. I juli 1980 blev Bolton hans sidste ligaklub i England hvor han spillede 43 ligakampe og scorede 14 mål. Brian Kidd sluttede sin foldboldkarriere af i USA hvor han spillede for Atlanta Chiefs, Fort Lauderdale Strikes og Minnesota Strikers. Det var på samme tid som store spillere som Pele og Beckenbauer også spillede i USA.

I 1984 blev han Barrow manager og senere assistent manager for Swindon Town og Preston North End og blev i nogle få kampe også deres manager.

I 1986 vendte han tilbage til Manchester United som træner for junior spillere og i 1991 blev han assistent manager efter Archie Knox. Dem der kan huske kampen i 1993 hvor mesterskabet efter 26 år kom tilbage til Manchester United efter sejren over Sheffield Wednesday. Da kampen var fordi løb Alex Ferguson og Brian Kidd sammen jublende ind på banen. Sidst Manchester United vandt mesterskabet var i 1967 og her var Brian Kidd med på holdet.

I december 1998 blev han Blackburn Rovers manager, et tilbud han ikke kunne sig nej til, men det blev dog ingen succes og han havde kun jobbet i et år. Senere kom han med i træner arbejdet med Englands landshold. Han måtte dog holde for mere end et år siden da han fik konstateret kræft. Det har siden ikke været meget omtale om ham, så jeg ved ikke hvordan han har det i dag.

Statistik:

ANNONCE