David McCreery

David McCreery blev født i Belfast den 16. september 1957.

Det var Manchester Uniteds store talentspejder Bob Bishop, der fik øje på David McCreery og fik ham til Manchester United. Nogle kilder hævder dog det var Billy Beham der fik øje på ham, men ifølge ham selv var det Bob Bishop. Det passer også bedre med at det ham, som var Manchester Uniteds legendariske talentspejder i Nordirland.

David McCreery var 15 år da han kom til Manchester United i september 1972 fra Northen Ireland Schoolboy. Hans debut fandt sted mod ude mod Portsmoundt den 15. oktober 1974, hvor han blev indstiftet i stedet for Willie Morgan. Manchester United vandt kampen med 3-0.

Næste sæson begyndt at få flere kampe fra start, med det var nu som reserve på bænken han vil blive husket mest. I 53 kampe blev han indstiftet og blev kendt som super sup. På den tid David McCreery spillede, var der kun tilladt med en spiller på bænken i modsætning til i dag, hvor man må skifte tre spillere ind.

Da David McCreery meget løbestærk og kunne bruges på flere positioner fik også nick navnet ”The Road Runner”. Både i F.A. Cup finalen i 1976 og 1977 blev han indstiftet i stedet for Gordon Hill. Han var den første teenager der har været med i to F.A. Cup finaler.

David McCreery spillede 67 landskampe for Nordirland og var med til VM i 1982. Her slog Nordirland overraskende Spanien og vandt deres gruppe. I mellem gruppen gik det dog galt, da holdet spillede uafgjort mod Østrig og tabte til Frankrig.

Efter at have spillet 57+3 kampe og have scoret 8 mål for Manchester United blev David McCreery solgt til Queen”s Park Rangers i august 1979. Det var hans gamle manager Tommy Docherty der betalte £200.000 for ham. Imens Tommy Docherty tidligere var manager for Derby County, var David McCreery tæt på en overgang, men det blev dog ikke til noget. Det blev til 56+1 ligakampe og 4 mål hos Queen”s Park Rangers.

Senere spillede David McCreery for Tulsa Roughnecks, Newcastle United (237+6 ligakampe og 2 mål), Sundsvaal, Heart of Midlothian, Hartlepool United (27+3 liga kampe), Coleraine, Carlisle United (25+10 liga kampe) og Hartlepool United (7+2 liga kampe)

I hans første periode var han spillede manager hos Hartlepool United og det samme hos Carlisle United. Det var Michael Knighton som forsøgte at købe Manchester United i 1989 der med store løfter fik ham til Carlisle United i 1992. Det kan godt være Michael Knighton var god til at tale for sig, men der var langt fra ord til handling.

Statistik:

ANNONCE