Denis Viollet

Denis Viollet blev født i Manchester den 20. september 1933.
Han var på prøve i United i 1947 og spillede som amatør i sæsonen 1949/50. I september 1950 blev han professionel, og han debuterede i en udekamp mod Newcastle United den 11. april 1953.

Han var en fantastisk målscorer og i 291 kampe scorede han 178 mål bl.a. fire i ovenstående storsejr over Anderlecht. Dermed er han den ene af to spillere for United, der har scoret fire mål i en europæisk kamp.

Den anden hedder også Dennis, men Law til efternavn. Jimmy Murphy, Uniteds legendarisk assistentmanager sagde om ham: – Denis was always amongst the goalscorers.

Han vendte tilbage efter München og fortsatte med at score mål på samlebånd, selv om omtalte Jimmy Murphy sagde: – After Munich Denis was never quite the same again.

I 1959/60 satte han scoringsrekord i United med 32 scoringer. I 1962 blev han solgt til Stoke, og efter hans død i 1999 blev en gade ved siden af deres nyopførte Britannia Stadium opkaldt efter ham. Derefter tog han til USA, men havde også flere lederfunktioner i engelske klubber.

Midt i 70″erne slog han sig dog permanent ned i USA. Han døde den 6. marts 1999, og det menes, at dødsårsagen skyldes efterveerne efter flyulykken 41 år tidligere. Han fik to hjernesvulster bag de to ar han havde pådraget sig i München.

To uger efter hans død blev hans aske i overværelse af mange tidligere holdkammerater spredt ud på et sted, hvor han havde fejret så mange store triumfer – i målfeltet foran Stretford End.

Man kan læse om ham i ovennævnte bøger, og i 2001 udkom der en fremragende bog om ham skrevet af Roy Cavanagh og Brian Hughes: Viollet – the life of a legendary goalscorer.

Statistik:

ANNONCE