Eddie Colman

Eddie Colman blev født på denne dato i 1936 i Archie Street i Salford ikke langt fra Old Trafford, og han ville således være fyldt 68 år i dag. Han spillede højre half og var den diametrale modsætning til Duncan Edwards på venstrekanten. Colman var i modsætbning til Edwards ikke ret høj; men de supplerede hinanden utrolig godt. Han kom til United i 1952 og blev professionel året efter. Han var med til at vinde Youth Cup i 1953, 54 og 55. Sidste gang som anfører. Han debuterede på førsteholdet i en hjemmekamp mod Bolton Wanderers den 12. november 1955. Han var en teknisk meget begavet spiller, men samtidig også en fremragende bolderobrer. Han havde flere tilnavne bl.a. den lille Napoleon og det mest kendte snake-hips (slangehofter), da hans hoftefinter var utrolige. Målmand Harry Gregg skriver i sin bog Wild About Football, at modstanderne blev rundtossede, når han snød dem. Harry Gregg skriver også, at både tribunerne og tilskuerne svævede med hans finter. Eddie Colman var ikke kendt som den store målscorer – i sine i alt 108 kampe for Manchester United scorede han blot to gange. Jimmy Murphy sagde engang til ham, at han kunne blive en af de bedste i verden, hvis han kunne skyde langskud som Duncan Edwards. Eddie svarede: -Det er rigtigt, Jimmy; men jeg har et dødeligt skud fra en meters afstand.
Eddie Colman døde ved flyulykken i München den 6. februar 1958. Blandt deltagerne til hans begravelse var alle spillerne fra Real Madrid, og klubbens præsident Santiago Bernabeu lagde en krans på hans grav.
Efter ulykken var der nogle problemer med identifikationen af nogen af de døde. Da Eddie”s kiste kom hjem til forældrenes hus, var ingen i tvivl om, at det var den rigtige kiste. Hans hund havde siden ulykken siddet uden for huset og ventet på sin herre. Da kisten blev ført ind i huset, satte den sig ved siden af den. Eddie had come home.
Jeg har et blændende hæfte skrevet af Roy Cavanagh. Det hedder A Salford Lad samt et andet lille hæfte af John J. Maguire, der hedder Eddie Colman.
I den ungdomsklub i Salford, hvor han kom, mindes han i dag med en mindeplade på væggen. Bystyret i Salford opkaldte et boligkompleks efter ham. Det hedder Eddie Colman Court. Meget passende hedder boligkomplekset lige ved siden af Duncan Edwards Court.

Statistik:

ANNONCE