Ernie Taylor

Ernest Taylor blev født i Sunderland den 2. september 1925

Ernie Taylor kom til Newcastle United i september 1942 fra Hylton Colliery Juniors. Under 2. verdenskrig spillede han for Plynouth Argyle (gæstespiller 2 kampe) og 24 kampe for Newcastle United. Han deltog også i flåden og gjorde tjeneste på en ubåd.

I 1951 var Ernie Taylor med til at vinde F.A. Cuppen med Newcastle United, da holdet slog 2-0 over Blackpool. For Newcastle United spillede han 107 ligakampe og scorede 19 mål.

Blackpool købte Ernie Taylor i oktober 1951 for £27.000. På daværende tidspunkt rigtig mange penge og tæt på hvad Manchester United knap et år senere købte Tommy Taylor for. For anden gang var han med til at vinde en F.A. Cup finale, denne gang i 1953 da Blackpool besejre Bolton Wanderers med 4-3, i hvad der blev betegnet som ”Matthews Final”.

Ernie Taylor fik kun en landskamp for England, med den er også berømt fordi England tabte 3-6 til Ungarn på Wembley. Det skete den 25. oktober 1953, og hvor et hold uden for Storbritannien, for første gang vandt på Englisk jord. For god ordens skyld skal der næves at der ikke var Manchester United spillere med på Englands landshold den dag, men holdets manager var Walter Winterbottom, som var tidlige Manchester United spiller.

Da han spillede for Blackpool sagde man om han at ” when Taylor plays well, Blackpool play well’. Det blev til 217 ligakampe for Blackpool hvor han scorede 53 mål, inden han i februar 1958 kom til Manchester United for en pris på £8.000. Har for øvrigt den første spille Jimmy Murphy hentede til klubben efter München ulykken. Ernie Taylor var kendt som en gammeldags midtbane general, som passede perfekt ind på holdet i denne svære tid, sammen med de unge spillede.

Det lykkes ham at spille holdet til hans tredje F.A. Cup finale, men denne gang blev det ikke til sejr. Ernie Taylor nåede at spille 30 kampe, hvor han scorede 4 mål, inden han efter 10 måneder i december 1958, blev solgt til Sunderland for £7.000. Ernie Taylor hører til i mindste spillere, af dem der har spillede i Manchester United, med en højde på kun 163 centimeter.

Hos Sunderland spillede han 68 ligakampe og scorede 11 mål, senere spillede Ernie Taylor for Altrincham og Derry City. Efter han sluttede som spiller i 1962, blev han træner i New Zealand for en klub der hedder New Brighton F.C. (Christchurch). Efter at han vendte hjem til England arbejde han på Vauxhall bil fabrikken i Hooton.

Ernie Taylor døde den 9. april 1985.

Statistik:

ANNONCE