Jack Cape

OldTrafford.dks billede
Indsendt af OldTrafford.dk den tor, 30/06/2005 - 19:14
Skrevet af: 
Arne Madsen

Der er nok ikke mange at navnet John Phillips Cape siger noget, men han var med i en kamp hvor klubben måske havde været ude i glemslen hvis de havde tabt.

John Phillips Cape blev født 16. november 1911 i Carlisle og kom til United i januar 1934 efter at havde spillet fra Carlisle og Newcastle.

I September 1930 var han med i en kamp for Newcastle på Old Trafford, hvor Newcastle vandt 7-4 og John Cape scorede 3 mål, måske var det derfor at klubben købte ham, da de havde hårdt brug for en der kunne lave mål.

Da John Cape fik sin debut mod Brentford, havde United tabt de sidste 5 kampe og lå i bunden af 2. division, nu hjalp det ikke så meget da de også tabte den kamp men i den næste vandt de og John Cape scorede 2 mål. I klubbens sidste kamp ude mod Millwall skulle United vinde da de lå næstsidst et point efter Millwall og de vandt kampen 2-0 på mål af John Cape og Thomas Manley.

Havde de tabt var de rykket ned i tredje division og måske havde det været Millwall vi havde haft som favorithold i dag. Jack eller Jackie Cape som han også blev kaldt var med i de sidste 17 kampe og med 7 mål havde han stor betydning for at holdet blev i 2. division.

John Cape forlod United i juni 1937 til QPR og i hans tid i United var han med i 60 kampe og lavede 18 mål.
Da der manglede 12 kampe i sæson 1933-34 skiftede United fra de røde trøjer, til trøjer der var hvide med kirsebær farvede bånd! Er der nogle der har et billede af den trøje vil jeg meget gerne se den, da jeg har ledt i mange år efter et billede af den. Efter sæsonen skiftede de tilbage til den røde dragt, som de har brugt siden.

John Cape døde i 1994, vi har meget at takken ham og hans 10 holdkammerater for, at de vandt kampen mod Millwall den 5. maj 1934.

Statistik: