Johnny Berry

John James Berry blev født i Aldershot den 1. juni 1926

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Under 2. verdenskrig blev Johnny Berry opdaget af Fred Harris der var anfører for Birmingham City og han skrev kontrakt dem. Inden da havde han spillet for St. Joseph’s School, Aldershot Schollboys og Aldershot YMCA. Den kun 165 centimeter høje spiller fik hurtig vist sin værdi for holdet. Det blev til 104 liga kampe for Birmingham City hvor han scorede 6 mål.

Matt Busby fik et godt øje til Johnny Berry fordi han altid spillede godt når holdet mødte Manchester United. Han manglede en til at efterfølge Jimmy Delaney som højre wing, så i august 1951 blev han købt for £25.000 og blev det dyreste spiller man på det tidspunkt havde købt. Johnny Berry var med til at vinde mesterskabet i sin første sæson i klubben.

I opbygning af det der blev kaldt ”The Busby Babes” var han en vigtig brik og var her med dem til at vinde 2 mesterskaber mere. Det blev til 4 landskampe for England og for Manchster United spillede han 273 kampe og scorede 44 mål.

Midt i 1957/58 sæsonen mistede han pladsen til Ken Morgans. Johnny Berry var med i München flyveulykken. Her var det et mirakel at Johnny Berry overlevede uhældet, han havde svære hoved skader, brækket kæbe og bækken. Sammen med Jackie Blackflower var deres skader så alvorlige at de begge måtte opgive fodbold karrieren.

Johnny Berry døde i 1994 efter nogen tids sydom.

Statistik:

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE