Nobby Stiles

Norbert Peter Stiles blev født i Collyhurst, Manchester den 18. maj 1942.

Han kom til Manchester United i September1957 fra Patrick”s School, Manchester Schoolboys og Lancashire Schoolboys. Nobby Stiles fik sin debut med Bolton Wanderes, den 1. Oktober 1960. Det hold Manchester United spillede med den dag var den næstyngste hold Manchester har spillede med og holdet spillede op med Gregg, Setters, Brennan, Stiles, Foulkes, Nicholson, Moir, Giles, Dawson, Charlton og Scanlon.

Nobby Stiles var anvendelig på flere pladser. Da Maurice Setters blev skadet i 1964 var han den, der overtog halfback pladsen efter ham. Han blev altid omtalt som en hård spiller og sammen med Pat Crerand var det dem der holdt sammen på midtbanen.

Som en af de første i Engelsk foldbold begyndte han at spille med kontaktlinser, da han havde svært ved at se hele banen og efter han begyndte med det, blev han spil også bedre. Han var med til at vinde 2 mesterskaber og Europa cup finalen i 1968, hvor han holdt Eusebio fra Benfica i et jerngreb.

Hans gode ven og holdkammerat Shay Brennan kaldte ham ”Happy” ikke fordi han altid var glad, men fordi han altid klagede og skreg af sine holdkammerater.

Selvom han var en hård spiller blev han kun udvist 2 gange mens hans spillede for Manchester United, første gang i en venskabskamp mod F.K. Austria, anden gang var i et meget hårdt spillede kamp mod Estudinantes, hvor han appellerede for en dommerkendelse.

Han spillede 292 kampe og scorede 19 mål for Manchester United. På Englands landshold var han med til at vinde VM i 1966 og scorede 1 mål i 28 landskampe. Han forlod Manchester United i maj

1971 da han gik til Middlesbrough hvor han spillede 57 ligakampe og scorede 2. Preston North End blev hans sidste klub, hvor han kom til i august 1973, her spillede han 46 ligakampe og scorede 1 mål. Efter han havde holdt med at spille fodbold var han manager for Preston North End (1977-81) og West Bromwich Albion (1985-86). Han har også haft træner job i VancouverWhitecaps og fra 1989-1993 var youth team coach for Manchester United.

I November 1991 var han med i TV programmet ‘This is your Life’ andre af Manchester Uniteds spiller der har været med i det program er Bobby Charlton (November 1969), George Best (November 1971) og Denis Law (Februar 1975), Også Sir Matt Busby (Maj 1971) har været med i det TV program.

I 1963 blev han gift med sin gode ven og klubkammerat Johnny Giles søster.

Statistik:

ANNONCE