Ron Atkinsons sidste kamp – Southampton på udebane 1986

Littlewoods Cup replay 4. November 1986 Southampton Vs Manchester United 4-1.

Det er måske det vigtigste nederlag I Manchester Uniteds historie, for dagen efter nederlaget på The Dell bliver Manager Ron Atkinson fyret sammen med assistent Mick Brown, dermed baner det vejen for Alexander Chapman Ferguson, der bliver ansat torsdag den 6. november 1986.

De to klubber havde spillet 0-0 ugen forinden på Old Trafford, så nu skulle de spille omkamp på The Dell om en plads i 4 runde af Liga pokal turneringen. Det starter ellers fint for United, da de med en fiks frisparkssparks kombination spiller Stapleton godt igennem, men Southamptons keeper Peter Shilton klarer hans forsøg. Senere i havlegen brænder hjemmeholdet en kæmpe chance da Danny Wallace spiller Colin Clake helt blank foran mål, men på den store chance skyder han på forunderligste vis forbi mål, men et minut før pause teen kommer Southampton foran, da George Lawrence tager chancen fra kanten af feltet og score til 1-0.

Anden halvleg er 71 minutter gammel da bolden dumper tilfældigt ned for fødderne af Danny Wallace, der score til 2-0. Det bliver 3-0 da Matt Le Tissier lobber bolden over Chris Turner, og score hans første mål for klubben. Det er også Le Tissier der gør det til 4-0, da han score på hovedstød efter hjørnespark. Uniteds trøstmål bliver scoret af Peter Davenport. Dermed er United Færdig i årets liga pokal turnering. Southampton derimod når til semifinalen, som de dog klart taber samlet 3-0 til Liverpool.

De to hold stiller op som følgende

Southampton : Peter Shilton- Gerry Forrest, Jon Gittens, Mark Wright, Mark Dennis – Steve Baker, Jimmy Case, George Lawrence, Glenn Cockerill – Danny Wallace( Le Tissier) og Colin Clarke.

Manchester United : Chris Turner – Mike Duxbery, Poul McGrath, Graham Hogg, Arthur Albiston – Jesper Olsen, Norman Whiteside (Nicky Wood)Remi Moses, Colin Gibson(Kevin Moran) – Frank Stapleton og Peter Davenport.

Southampton har en del spillere der springer i øjnene, men den største er nok Peter Shilton, der I hans aktive karriere bla vandt 2 EC titler for mesterhold med Nottingham Forest, spillede mere end 1000 liga kampe og nåede 125 landskampe for England.  Udover Shilton er der også, set med United øjne en Danny Wallace, der senere i perioden fra 1989-1993 spillede på Old Trafford.

Den 5. november møder Atkinson som normalt ind på the Cliff sammen med resten af truppen, men der venter ham en slem overraskelse, da han bliver kaldt op på Martin Edwards kontor kl 10.30 og en time senere sender de en pressemeddeles ud af Ron Atkinson og hans assistent Mick Brown er fortid i Manchester United.

Efterfølgende udtaler Atkinson, at han er skuffet over klubbens beslutning. Videre siger han, at han har været i klubben i fem et halvt år og de fem af dem har været en succes, mens det sidste halve år har været hårdt. Jeg kom her i dag velvidende, at vi skulle forberede os til den kommende kamp mod Oxford, og så får man sådan en besked, nu må en anden stå i spidsen for dem på lørdag, og den anden person Ron Atkinson snakker om viser sig dagen efter at være Alex Ferguson.