Ronnie Briggs

William Ronald Briggs blev født i Belfast den 29. marts 1943.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Som så mange andre var Ronnie Briggs 15 år, da han i 1958 kom til Manchester United og skrev under på en professionel kontrakt på sin 17 års fødselsdag.

Skader fra Harry Gregg og David Gaskell betød at Ronnie Briggs, kun 17 år gammel fik sin debut den 21. januar 1961 mod Leicester City. Det var dog noget af et mareridt, da Manchester United tabte 0-6. Ronnie Briggs stod også de næste to kampe, som var mod Sheffield Wednesday i F.A. cuppen. Det blev 1-1 i udekampen og et nederlag i omkampen på 2-7, selvom den blev spillet på hjemmebane. Her var Ronnie Briggs skyld i tre af målene.

Jeg tror ikke der er andre målmænd der har ladet 14 mål går ind i deres første tre kampe for Manchester United. Det betød at Matt Busby fik fat i England olympisk målmand Mike Pinner, der dog kun var amatør spiller. Mike Pinner spillede 4 kampe for Manchester United.

Ronnie Briggs spillede 11 landskampe for Nordirland. Der er lidt underligt at det på samme tid var Harry Gregg også landsholds spiller for Nordirland.

Det blev til 11 kampe for Manchester United hvor han måtte lade 24 mål gå ind. I maj 1964 kom han til at spille for Swansea City, hvor han fik 27 ligakampe. Fra juni 1964 til juni 1968 spillede han for 35 ligakampe for Bristol Rovers.

Statistik:

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE