Stuart Pearson

Stuart James Pearson blev født i Hull den 21. juni 1949.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I skolen spillede han for East Riding Shoolboys og kom i maj 1966 til Hull City. Her spillede han 129 ligakampe og scorede 44 mål.

I maj 1974 blev han købt for £200000 og Tommy Docherty fandt sig her en centerforward, der kunne score mål og passede ind i den måde han ville spille på. Han var med til at vinde anden division i 1974/75 og i 1976 var han med på det hold der tabte F.A. Cup finalen mod Southampton.

Året efter var Manchester United igen i finalen, denne gang var modstanderen Liverpool og holdet vandt 2-1. Stuart Pearson scorede målet til 1-0. Dem der husker det så, at han i glæde knyttede hånden efter scoringen. De tre første sæsoner han spillede for Manchester United, var han topscorer for klubben i ligaen, de to gange dag delt med en anden spiller.

Stuart Pearsons nickname var ”Pancho”, det samme nickname havde også Mark Pearson der spillede i Manchester United fra 1955 til 1963. Et skadet knæ gjorde at han i sin sidste tid, hos Manchester United at kan ikke fik spilletid, samtidig ville David Saxton, der var blevet ny manager, have sine egne spillere (Gordon McQueen og Joe Jordan blev købt).

I den tid han spillede hos Manchester United scorede han 66 mål i 179 kampe. I august 1979 købte West Ham United ham for £220000 og her var han med til at vinde F.A. cuppen i 1980 hvor holdet vandt 1-0 over Arsenal. Det blev dog kun til 34 ligakampe hvor han scorede 6 mål, inden en knæskade gjorde at han måtte sige stop.

Stuart Pearson forsøgte sig derefter som træner i flere klubber Stockport County, Northwich Victoria (manager), West Bromwich Albion, og Bradford City. Det blev til 15 landskampe for England med 5 scoringer som resultat. Han er stadig bosat i Manchester og man ser ham en gang i mellem på MUTV.

Statistik:

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

ANNONCE