Tilbageblik: Manchester United vs Sunderland april 1999/2000

Manchester United vs Sunderland 1999/2000

Old Trafford, lørdag den 15. april 2000 kl 16.00

Manchester United havde vist forrygende form, efter de havde returneret fra Brasilien, hvor de havde deltaget i VM for klubhold. Siden Arsenal kampen den 24. januar havde de spillet 13 kampe i ligaen, hvoraf de 9 var endt med sejr. Dagens modstander Sunderland er også i god form. De kommer til Old Trafford med 11 point i de sidste 5 kampe. Dermed er der lagt op til en spændende kamp med to hold i god form, dog skal det nævnes, at Sunderland ikke har formået at vinde på Old Trafford siden maj måned 1968, så statistikken taler ikke for en udesejr.

Alex Ferguson havde valgt at spare Giggs, Yorke, Beckham og Henning Berg, mens Andy Cole og Denis Irwin helt var ude af truppen, fordi United fire dage senere skal møde Real Madrid hjemme i kvartfinalen i Champions League. Men det var ikke til at se på spillet, for United spillede en rigtig god kamp. Solskjær som var en af dem, der havde fået chancen fra start, bringer allerede efter 2 minutters spil hjemmeholdet foran 1-0, da han får en friløber fordi Sunderland forsvareren Darren Willams, kikser hans tilbagelægning. Det blev den eneste scoring i en lige første halvleg, der godt kunne havde udløst et rødt kort til Jaap Stam, da han fælder en fri Kevin Phillips.

Anden halvleg er 6 minutter gammel, da Teddy Sheringham slår en lang bold frem i Sunderlands venstre forsvarsside mod Solskjær, der elegant vipper bolden forbi Willams og dermed er fri mod Thomas Sørensens mål. Heller ikke denne gang svigter nordmanden, og scorer til 2-0. Hermed har United tangeret den tidligere målrekord i Premier League, som Newcastle satte i 1994, men dermed var hjemmeholdet var ikke færdig endnu. Midt i halvlegen bliver det 3-0, da Beckham på hans første boldberøring slår et indlæg til Solskjær, der spiller første gang tilbage til Nickey Butt, der laver en sparkefinte, og dermed er fri og hamrer bolden op i nettaget uden chance for Thomas Sørensen. Det bliver 4-0 fem minutter senere, da Henning Berg scorer hans første sæson mål. Herved bliver det, selvom United havde chancer til flere scoringer, bla havde Solskjær en flugter fra kanten af feltet, som Sørensen klarer mesterligt.

De to hold stiller op som følgende

Manchester United: Mark Bosnich(Van Der Gouw 46 min) – Gary Neville, Silvestre, Stam(Berg 56 min), Phil Neville – Fortune, Keane, Butt, Scholes(Beckham 65 min) . Sheringham og Solskjær. Ikke benyttet reserver Giggs og Yorke.

Sunderland: Thomas Sørensen- Chris Markin, Michael Gray(nickey Summerbee54 min), Kevin Kilbane, Darren Williams(poul Butler 75 min) – Jody Craddock, darran holloway, Eric Roy, Alex Ray – Niel Quinn og Kevin Phillips. Ikke benyttede reserver Danny Dichio, Andrew Marriot og Paul Thirlwell.

  • Manchester United vinder suverænt Premier League med 93 point, hele 18 mere end nr.2 Arsenal.
  • Jaap Stam spiller med 33 kampe, flest i ligaen
  • Årets topscorer i United bliver Dwight Yorke med 20 liga mål.
  • Roy Keane blev kåret som årets spiller i England af både spillerne og journalisterne.
  • Dagens modstander Sunderland ender på en syvende plads, der hidtil er deres bedste i Premier League.
  • Kevin Phillips scorer 30 ligamål og bliver dermed topscorer i England samt modtager den gyldne bold som bevis for, at han er den mest scorende spiller i europæisk fodbold.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk).