Tilbageblik: Uniteds sejr over Watford i august 2006

13 Watford vs Manchester United

Vicarage Road lørdag den 26-8-2006, 19.453 tilskuere

Manchester United har fået en flot start på den nye sæson 2006/07 med to klare sejre. I åbningskampen tog United hjemme imod Fulham, der blev sendt tilbage til London med et 5-1 nederlag.  Tre dage senere tog United så turen til London for at møde Charlton. Igen viste United sig effektiv foran modstanderens mål. Denne gang blev det dog kun til tre af slagsen.

Michael Carrick imod Watford i august 2006Michael Carrick spiller sin første kamp fra start for Manchester United

Tredje modstander er nyoprykkerne fra Watford fra det nordlige London. Med en målscore på 8-1 i de to første kampe, kunne man forvente endnu en sikker sejr.

United må dog stille op uden Paul Scholes og Wayne Rooney, der begge havde fået tre spilledags karantæne, for deres røde kort i Amsterdam Tournament. Af en eller anden grund, havde dommer Ruud Boosen valgt at skrive rapport og sende den videre til FA. Fodboldforbundet valgte at følge op på rapporten og idømme de to spillere karantæne. Ikke overraskende var manager Sir Alex Ferguson i det røde felt, og udtalte følgende ”Vi kommer aldrig mere til at deltage i Amsterdam Tournament”.

I stedet for den karantæneramte Scholes, havde Ferguson valgt at starte med nyerhvervelsen Michael Carrick, der er hentet i Tottenham for ca 16 millioner £.

Hjemmeholdet er også svækket op til dagens kamp, da deres normale førstemålmand Ben Foster er spærret, men det er pga helt anden grund end Scholes og Rooney. Foster er nemlig ejet af United, og reglerne siger, at en udlejet spiller ikke må optræde mod sin oprigtige arbejdsgiver.

De to hold stiller op som følger

Watford:  Richard Lee – Lloyd Doyley, Danny Shittu, Jay DeMerit, Chris Powell, Gavin Mahon, Damian Francis, Ashley Young, Marlon King(75 min Al Bangura), Hamaur Bouzza(31 min Matthew Spring) og Darius Henderson(65 min Jordan Stewart).

Manchester United: Edwin Van Der Saar – John O`Shea, Wes Brown, Michael Silvestre, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Michael Carrick(75 min Kieran Richardson), Darren Fletcher, Christiano Ronaldo, Louis Saha og Ole Gunnar Solskjær(59 min Ji-Sung Park).

Dommer: Phil Dowd

Sir Alex Ferguson, Watford-United august 2006

Mål fra Silvestre og Giggs er nok til at United kan forsætte deres flotte sæsonstart. Det er dog mere hårdt arbejde end flot fodboldspil, der er årsagen til, at United kan drage nordpå med de tre point i bagagen mod oprykkerne fra Watford.

Kampens første mål falder efter godt 10 minutters spil. Uniteds to franskmænd Louis Saha og Michael Silvestre kombiner godt i venstre side og sidstnævnte scorer med et fladt skud helt ude ved stolpen til højre for den vikarierende målmand, Richard Lees rækkevidde. Efter ca 20 minutter spil er Saha ligeved at fordoble Uniteds føring, men hjemmeholdets keeper klarer mesterligt hans hovedstød.

Efter godt en halv times spil udligner hjemmeholdet, da Ashley Young elegant glider forbi Silvestre og servere bolden på et sølvfad til Damian Francis, der let kan score. Med det resultat kan de to hold gå til pausen.

Kampens afgørelse falder efter 52 minutter da Fletcher opsnapper bolden og spiller Giggs fri, der dribler forbi målmanden og scorer i det tomme mål.

Hermed fik Sir Alex Ferguson 3 nye point til samlingen, mens hans kollega Aidy Boothroyd stadig har nok at se til. Hjemmeholdet har kun det ene point, de fik i forrige runde hjemme i 1-1 kampen mod West Ham.