Tre historiske datoer i mit liv

Den 24., 25. og 26. maj er tre datoer, som betyder uendelig meget i min kærlighed og affektion til den fodboldklub, som jeg holder så meget af, og som har været en del af mit liv i 42 år.

Den 24. maj fyldte Kongen 39 år. Det er ingen hemmelighed, at jeg har en lille dansk-svensk gårdhund, der er opkaldt efter ham. Den hedder Sir Eric Cantona. På hans fødselsdag fik Sir Eric sin yndlingsspise spaghetti med kødsovs, og endnu engang spurgte han: -Var den spiller, som jeg er opkaldt efter god? Jeg kunne kun svare: -Ja, min ven, han var magisk.

Den 25. maj var det 42 år siden, at jeg kastede min kærlighed på Manchester United. Jeg havde fået fri af min far til at se den engelske pokalfinale. Normalt skulle jeg hjælpe til i stalden; men han vidste, at jeg elskede fodbold. Det er den første pokalfinale, som jeg kan huske. Holdene – Leicester og Manchester United – sagde mig ikke noget; men efter Abide With Me og God Save The Queen og Gunnar Nu”s magiske ord, så syntes jeg, at spillerne i de mørke trøjer og især nummer 10 faldt i øjnene. Han var her der og alle vegne, og efter ca. en halv times spil scorede han – Denis Law. Siden har han været min favoritspiller sammen med den anden konge.

Den 26. maj – i dag – er det seks år siden, jeg sad på Nou Camp i Barcelona og græd. Vi havde netop slået Bayern München 2-1 i finalen i Champions League. De to sorte perler – Andy Cole og Dwight Yorke – kunne ikke finde vej til målet, og så satte Fergie den dødelige duo ind – Teddy Sherringham og Ole Gunnar Solskjaer. Resten er historie. Jeg er helt sikker på, at oppe i himlen sad den mand, der den dag ville være fyldt 90 år og glædede sig sammen med sine babes, som utvivlsomt ville have domineret Europa i mange år, hvis ikke en forfærdelig flyulykke kom imellem – Sir Matt Busby. Det var ikke kun den dag, hvor han ville være fyldt 90; men det var også mod en klub fra den by, hvor flyulykken skete.

To andre datoer i slutningen af maj springer i øjnene. Den 22. maj fyldte George Best 59 år. Den 29. maj er det 37 år siden, at Manchester United vandt Europa Cup”en for mesterhold for første gange. Det er meget betegnende, at det var nøjagtig 15 år efter, at Hillary og Tensing besteg verdens højeste bjerg Mount Everest som de første, at Matt Busby skulle nå sit Everest.

ANNONCE