Willie Morgan

William Morgan blev født i Sauchie den 2. oktober 1944.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Inden han i maj 1960 kom til Burnley spillede han skolefoldbold for Alloa Schoolboys og Fishcross Bays. I 1959/60 blev Burnely for øvrigt Engelsk mester.

Det er noget pudsig, at efter John Connelly kom til Manchester United fra Burnley i 1964, overtog Willie Morgan hans plads og han senere selv kom til at spille for Manchester United.
Hos Burnley spillede Willie Morgan 183 liga kampe og scorede 19 mål. I 1968 fik han sin første landskamp for Skotland.

Kort efter at Manchester United havde vundet Europa cuppen for mesterhold, blev Willie Morgan i juni 1968 købt for £100.000. Han havde det krav at få trøje nummer 7, det var George Best der måtte aflevere, men de kom dog godt ud af den sammen. Det skulle vise sig at være Sir Matt Busby sidste store transfer som manager for Manchester United.

I de 7 sæsoner Willie Morgan spillede fodbold for Manchester United, havde klubben fire manager det var Sir Matt Busby, Wilf McGuinnes, Frank O’Farrel1 og Tommy Docherty. Speciel Frank O’Farrell forstod han ikke, da han ville havde Willie Morgan til at blive bedre til hovedstød. Det syntes han var forkert, da han var bedre til at lave indlæggene til andre.

I 1974 deltog han med ved VM i Tyskland, hvor Skotland ikke gik videre, selv om holdet ikke tabte nogle af sine kampe. Willie Morgan spillede 21 landskampe for Skotland og scorede 1 mål.

Efter at Tommy Docherty blev manager for Manchester United blev der købt mange skotter og den 20. januar 1973 stillede Manchester United med 8 spillere for Skotland det drejer sig om Alex Forsyth, Denis Law, Jim Holton, Martin Buchan, Ted MacDougall, Lou Macari, George Greham og Willie Morgan. De andre tre på holdet var: Alex Spepney, Bobby Charlton og Tony Young
Manchester United spillede 2-2 hjemme mod West Ham den dag.

Willie Morgan efterfulgte George Greham som anfører og blev midt i 1974/75 sæsonen efterfulgt af Martin Buchan.

Efter at Steve Coppel blev købt, var der ikke mere plads til Willie Morgan i Manchester United. Willie Morgan havde dog en stor andel i at Manchester United, vandt 2. division i 1974/75.

I juli 1975 kom han tilbage til Burnley. Her spillede han dog kun 12+1 ligakampe, inden og tog til Bolton Wanderers i marts 1976. Her var han med til at vinde 2. division i 1977/78. Hos Bolton Wanderers spillede han 154+1 ligakampe og scorede 10 mål.

Willie Morgan var udlånt til Chicago Sting og Minnesota Kicks inden han i september 1980 sluttede sin liga karriere af i Blackpool hvor han scorede 4 mål i 41+1 ligakampe.

Willie Morgan var meget populær blandt Manchester Uniteds fans og i 1971/72 og 1972/73 kårede de ham, som den bedste spiller i klubben. Efter at have spillet en landskamp mod Brasilien i 1972 på Maracana stadion, blev han omtalt som den bedste wing i verden.
Hos Manchester United spillede han 291+3 kampe og scorede 33 mål.

I 1978 sagsøgte Tommy Docherty, Grenada TV og Willie Morgan for injurier. Tommy Docherty tabte sagen i retten og blev dømt til at betale £30.000.

Da han holdt med at spille fodbold startede han sit at egnet firma, som blandt andet arrangerer golf turneringer. Der er mange tidligere fodbold spiller der spiller golf. I 1977 vandt Terry Shingler det engelske amatør mesterskab. Terry Shingler havde tidligere spillet samtidig med the busby babes, dog uden at spille på det højeste plan.

Statistik:

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE