Mike Phelan om besøg på Den Glade Gris: Hvad laver man på en søndag? Du tager på pub

Den tidligere Manchester United-assistent, Mike Phelan, overværede søndagens semifinale i FA Cup mod Brighton på Den Glade Gris i København. OldTrafford.dk fangede den legendariske assistenttræner til en snak om besøget i Danmark.

Der var prominent besøg på Den Glade Gris søndag aften i forbindelse med semifinaleopgøret i FA Cup mod Brighton på Wembley. Den tidligere Manchester United-spiller og senere assistenttræner for både Sir Alex Ferguson, Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick, Mike Phelan, havde nemlig indfundet sig på den københavnske Manchester United-bar.

Mike Phelan havde selskab af den danske virksomhed Veo Technologies. Det er en virksomhed, som har udviklet inteligente sportskameraer, der kan filme fodboldkampe. Den tidligere United-assistent er i Danmark for bl.a. at hjælpe virksomheden med analysearbejdet af fodboldkampe. Det fortæller han til OldTrafford.dk.

Det er mit første besøg i Danmark og i København, og jeg nyder virkelig oplevelsen. Jeg har været her i et par dage nu. Jeg er blevet bragt herover af en dansk virksomhed, som hedder VEO. De arbejder med videoanalyse og græsrodsfodbold. 

Begrebet “græsrodsfodbold” dækker over fodbold på amatørniveau. Denne del af fodboldverdenen er Mike Phelan blevet dybt involveret i. Besøget i Danmark har derfor også udelukkende fokus på græsrodsfodbold.

– Jeg er selv inde i græsrodsfodbold lige nu. Det var derfor, jeg startede i sin tid, og det er en stor kærlighed for mig. Jeg sætter virkelig pris på forældre, børn og alle de oplevelser, der følger med der. Så det er derfor jeg er her. Jeg promoverer lidt og hjælper dem (Veo Technologies red.) med at forstå en lille smule omkring analyse, så det i sidste ende kan komme børnene til gode, siger han til OldTrafford.dk. 

Den 60-årige englænders besøg faldt tilfældigvis sammen med Manchester Uniteds semifinalekamp i FA Cup. Derfor var forklaringen på besøget på Den Glade Gris også meget simpel.

Jamen jeg blev inviteret, og det er jo søndag af alle dage. Hvad laver man på en søndag? Du tager på pub. Så er det bare lidt tilfældigt, at det så er til semifinalen på Wembley, siger han. 

Artiklen fortsætter efter billedet

“Bare det, at jeg møder op, giver jo en form for glæde til alle gæsterne her”

Den Glade Gris var velbesøgt til kampen, og Mike Phelan fortæller til OldTrafford.dk, at han nød atmosfæren og stemningen fra de danske fans på den københavnske bar.

Du kan høre stemningen her i rummet. Det er smukt. Jeg oplever det ikke særlig tit. Altså det her med at møde mennesker over hele verden, som faktisk ser kampene i deres egne lande. Jeg synes virkelig om det. Jeg kan lide atmosfæren. Det er med til at generere noget interesse. Bare det, at jeg møder op, giver jo en form for glæde til alle gæsterne her. 

Atmosfæren er virkelig god. Vi ser lige nu en kamp, hvor de første 90 minutter er gået, og vi er på vej i forlænget spilletid. Lige meget hvor du tager hen, så ser alle fans jo de samme ting i kampen og reagerer på den samme måde. Selvfølgelig på vidt forskellige sprog. Men selve følelsen er jo stadig den samme. Det er virkelig interessant, siger han. 

OldTrafford.dk tog en snak med Mike Phelan, da de første 90 minutter af gårsdagens FA Cup-semifinale blev fløjtet af. Der var derfor intens stemning på Den Glade Gris i pausen inden den forlængede spilletid. Det bemærkede United-legenden også.

Det er en rigtig nervepirrende situation lige nu. Jeg tror, at alle er lidt anspændte lige nu og venter på udfaldet af kampen, fortæller han. 

 

Forrige artikel

Highlights: United sikrer sig finalebillet efter nervepirrende straffesparkskonkurrence

Næste artikel

Norsk sportspsykolog: Psykede Weghorst Brighton-spiller før straffespark?

ANNONCE