3. december: Guldpræget og comebacket til den hvide trøje

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Bag julekalenderens tredje låge finder vi udebanetrøjen fra sæsonen 2006/07, hvor United bliver mester foran Chelsea, vinder FA Cup’en og når til semifinalen i Champions League.

Trøjen er fra Nike-tiden og var en tilbagevenden til en hvid udebanetrøje, da man sæsonen inden havde en blå af slagsen. Det yderste af ærmerne og den smalle krave har guldpræg, hvilket matcher lækkert med det sorte som man finder på siden, men også med det sorte logo – en detalje denne skribent holder særligt meget af.

2006/07-trøjen markerer også AIG, som den primære trøjesponsor, der overtager placeringen på maven fra Vodafone.

Imago


Minder forbundet med trøjen

Man kunne let sige Manchester Uniteds sejr på Anfield 3, marts 2007, hvor udeholdet trods rødt kort til Paul Scholes og et Liverpool-overtag, sikrer sig sejren ved ingen andre end John O’Shea på en repost i overtiden. (Video nederst)

Men når jeg ser denne trøje, så tænker jeg på Henrik ‘Henke’ Larsson, der spillede anden halvdel af sæsonen for Manchester United og var en af de der handler, hvor man tænkte ‘Hvor kom den lige fra?’ – klassisk Sir Alex Ferguson. Men som så ofte før så virkede det og jeg husker særligt Henke for den energi, han kom med, samtidig med at han viste, hvor klog en fodboldspiller han var, da han på meget kort tid virkede som en spiller, der havde spillet mange år for klubben.

Forrige artikel

Medie: United føler sig sikre på Gakpo

Næste artikel

Trup til træningslejr offentliggjort

ANNONCE