9. dec: Bulgarsk angriber med mål i støvlerne

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den 16. bedste – Dimitar Berbatov.

Berbatov har altid scoret mål. Forventningerne til ham da han skiftede til United, var derfor nøjagtigt de samme. At han skulle score mål fra dag ét.

Bulgarerens første tid i klubben blev dog en blandet fornøjelse. Berbatov scorede mål, dog færre end de foregående år i Tottenham, og United vandt titler, men alligevel blev den nye angriber kritiseret – blandt andet for sin arbejdsindsats.

Dette ”flashback” på en spiller, der endte med at score 94 Premier League mål (heraf 48 for United), vinde en Premier League ”golden boot” og to Premier League titler, vil blive bygget op omkring citater fra nogle af de store personligheder, Berbatov nåede at arbejde sammen med i sin tid i Engelsk fodbold.

– For at være ærlig, hvis du kigger på hans statistikker, vil du se, at han er en af de hårdest arbejdende på vores hold, og han dækker det meste af banen. Han ser en smule sløv ud og sådan nogle ting, men han gør virkelig en indsats. Folk ser en anden side af ham, men jeg synes ikke at det afspejler den vigtighed, han har for holdet, sagde Rio Ferdinand.

United spillerne var gode til altid at bakke op om deres nye angriber i hans første tid i klubben. I første sæson blev det kun til ni ligamål for Berbatov, og når han ovenikøbet så ud til at løbe rundt med en lidt for afslappet attitude på banen, bar dette kritik med sig.

Med til historien hører det også, at den nye angriber kostede over 30 millioner pund, hvilket var en stor transfersum for lidt over ti år siden.

– Af alle angribere i Barclays Premier League, inklusiv Fernando Torres og Didier Drogba, har Dimitar Berbatov den bedste teknik, lød det fra Jamie Redknapp.

Den tidligere Liverpool- og Tottenham-spiller, Jamie Redknapp, havde store roser til Berbatov i løbet af hans tid i United. Med til Berbatovs spillestil hørte nemlig, at han havde en fænomenal teknik. Han var ikke spilleren, der satte to forsvarsspillere med sin fart, men han leverede ofte driblinger og førsteberøringer i verdensklasse.

– Jeg tror vi bliver belønnet denne sæson for vores tålmodighed med en spiller, der har et strejf af noget genialt i sig, sagde Sir Alex Ferguson.

Fergusons tålmodighed med Berbatov betalte sig efterhånden. I 2010/11-sæsonen blev bulgareren nemlig topscorer i ligaen – en titel han dog måtte dele med Carlos Tevez, der spillede for en vis klub i den anden ende af Manchester. 20 scoringer blev det til, og det var også i denne sæson, at Berbatov for alvor fik slået sit navn fast i klubbens historiebøger.

Af sjove statistikker kan det nævnes, at Berbatov scorede sine to første mål for United i en Champions League kamp mod Aab tilbage i 2008.

Derudover kreerede han blandt andet sit første hattrick for United i en 3-2 hjemmesejr over Liverpool. Det første hattrick af en United-spiller mod Liverpool i 64 år. Et af målene var et saksespark, som blev en kandidat til årets mål i den førnævnte 2010/11-sæsonen.

Faktum er, at United den dag i dag mangler en målsluger som ”Berba”. En spiller der vidste, hvor målet stod og endda havde evnerne til at spille sig frem til chancerne ene mand (gå på YouTube og søg på ”Berba spin”). Hans topniveau var utroligt højt, og derfor er han en af de spillere, vi får ekstra gode minder af at tænke tilbage på.

Husk at læse med i morgen, hvor låge nummer ti, og den 15. bedste Manchester United spiller siden 2003, bliver åbnet i årets julekalender.

Tidligere låger:

1. december: Nummer 24 – Luis Nani
2. december: Nummer 23 – Paul Pogba
3. december: Nummer 22 – Javier ”Chicharito” Hernandez
4. december: Nummer 21 – John O’Shea
5. december: Nummer 20 – Juan Mata
6. december: Nummer 19 – Zlatan Ibrahimovic
7. december: Nummer 18 – Ji-Sung Park 
8. december: Nummer 17 – Antonio Valencia

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Video-highlights: Alle Uniteds mål fra storsejren

Næste artikel

Times: United vil betale rekordsum for forsvarsspiller

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share