Bruno Fernandes om lederrolle: Jeg forsøger bare at være mig selv

Bruno Fernandes har i 10 af sine 13 optrædener i Premier League båret anførerbindet for Manchester United.

I et interview med Andy Mitten fra The Athletic forholder Bruno Fernandes til sin rolle som leder i Manchester United.

Føler du dig som en leder på banen?

Nej, jeg forsøger bare at være mig selv. Det er sådan, jeg er. Jeg ved, at hvis nogle ser mig tale og give information til mine holdkammerater, så er der nogle der kan lide det, og andre der ikke kan. Jeg forsøger bare at hjælpe med at gøre tingene bedre for holdet.

Du har engang sagt, at du følte, det var vigtigt at være tydelig vokalt på banen?

– Det er noget, der kommer naturligt til mig. Det er ikke noget, jeg bevidst forsøger at gøre til træning. Selv i hverdagen forsøger jeg at hjælpe folk. Min mor og far fik mig til at forstå, at hvis du kan hjælpe din næste, så skal du gøre det. Så hvis det betyder, at jeg skal snakke, så snakker jeg.

Hvad udgør en god leder i fodbold?

– Man skal være sig selv, og man skal være et godt eksempel. Man skal være den bedste udgave af sig selv i hver træningssession og i hver kamp. Nogle spillere er mere vokale end andre, men det betyder ikke, at de ikke er ledere. Der er forskellige måder at lede på, selv hvis nogle spillere ikke ønsker at vise det så meget, fordi de ikke føler det er nødvendigt eller ikke er komfortable med det. Jeg forsøger ikke at være en leder – jeg er, som jeg er.

Du arbejder med nogle af de yngre akademi-spillere i United. Hvordan forsøger du at inspirere dem, når de ser op til dig?

– Ved at være et godt eksempel. Gør alt, hvad træneren beder dig om, og gør alt, som der bliver bedt om i hver træning. Jeg forsøger at give selvtillid til de yngre spillere – det gør ikke noget, hvor gamle de er. Jeg ønsker også at få dem til at føle sig som en del af Manchester United-familien. Det handler ikke kun om førsteholdet, og jeg husker selv, da jeg var en ung spiller, som ønskede støtte fra de ældre spillere.

– Der er har været spillere i alle klubber. Pablo Gonzalez hjalp mig meget i Novara i Italien, da jeg startede. En erfaren argentisk angriber, og han gav mig mod, da jeg fik mit gennembrud på førsteholdet, og han hjalp med at blive vant til at være professionel fodboldspiller. Jeg var en teenager, der boede i et andet land. Det satte jeg pris på.

Lederskab kan være overbevisningen om at inspirere mennesker til at løbe gennem mure for dig. Hvilken spiller har du spillet med i din karriere ønsker du ved din side?

Der er så mange. Raphinha, som nu spiller for Barcelona, er et eksempel. Kemien mellem mig og ham var virkelig god. Jeg spillede ikke så lang tid med ham i Sporting, men jeg følte, at han var en holdkammerat, som ville give alt for mig.

Hvad er den ultimative motivation for dig som spiller?

Motiviationen er min drøm. Jeg har mange drømme, som jeg ønsker skal blive virkelige i fodbold, og jeg har tid til at opnå dem. Jeg er virkelig glad for det, jeg gør.

Hvordan motiverer du et hold, når tingene ikke går så godt?

Ved at være et godt eksempel. Det gør ikke noget, hvis tingene ikke går godt. Du bliver bare nødt til at prøve så hårdt, du kan. Hvis du ikke træner på dit højeste niveau, så vil du aldrig få det bedste ud af det i kampene.

Forrige artikel

23. december: Jubel i Moskva og sprængfarlig fronttrio

Næste artikel

Medie: United åbner Gakpo-samtaler efter økonomiske vanskeligheder i PSV

ANNONCE