23. december: Jubel i Moskva og sprængfarlig fronttrio

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Den har et klassisk, rødt design med AIG på midten af trøjen. Den er på mange måder neutral og falder ikke for meget i øjnene ved første øjekast – men betydningen af trøjen er ikke til at tage fejl af. Det er lillejuleaftensdag, og bag låge nummer 23 gemmer sig dette år tusindes tids, måske, mest legendarisk trøje: hjemmebanetrøjen fra 07/08-sæsonen.

Trøjen er lavet af Nike og værner om de røde Manchester United-farver, som virkelig skinner igennem. Kun sponsor og et hvidt trøjenummer, samt ‘fartstribe’ ned af ryggen dækker den røde farve.

Ja trøjens udseende er ikke udfordrende, og den er bare lækker og simpel. Betydningen er dog den, der gør at trøjen kommer helt i top i årets julekaldender.

Minder forbundet med trøjen

Puha, hvor skal man starte?

Der er ingen tvivl om, at United leverer den største sæson i dette år tusinde. Vinder af Champions League, vinder af Premier League og vinder af Community Shield-cuppen.

En enkelt kamp står nok dog lidt klare i folk erindring end de andre.

2008 Getty Images

‘What a night in Moscow’. Efter at have slået Barcelona ud i Champions League-semifinalen var det Chelsea i finalen, som United også lå og konkurrerede med i Premier League. Og sikke en triumf.

Et vildt Ronaldo-hovedstød assisteret af Wes Brown, en Chelsea udligning, og ja, som billedet viser foroven – da man troede det var tabt, så glider John Terry og skider ved siden af. Det hele blev afgjort af Van der Saar, der også tidligere fik sin grønne målmandstrøje sneget ind i julekalenderen.

Og prøv bare at se, hvordan scenerne i 2008 udspillede sig, da der var sat storskærm op udenfor Den Glade Gris i 2008.

Sæsonen 07/08 minder os også om en farlig fronttrio med en ung portugiser, der havde taktstokken for, hvor mange mål man skulle score på en sæson som Manchester United-angriber. 31 (!!) mål leverede Cristiano Ronaldo, der fuldstændigt brændte ligaen af. Derudover bidrog Rooney og Tevez med hhv. 12 og 14 mål også, og dermed stod Manchester United-angrebet for 57 sæsonmål.

 

IMAGO/PA Images

Manchester United var i kontrol over sæsonen, og kun Chelsea kunne nå dem. Til trods for at United lå nummer et fra marts og frem til afslutningen, så blev der stadig lidt spænding til sidst. Efter et nederlag på Stamford Bridge blev Chelsea lukket ind i mestersskabskampen. United store målscore gjorde dog, at Chelsea i sidste spillerunde ikke havde noget at spille om, og den ‘falske trebble’ blev derfor en realitet.

Manchester United via Getty Imag

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Charlton venter i Carabao Cup'en

Næste artikel

Bruno Fernandes om lederrolle: Jeg forsøger bare at være mig selv

ANNONCE