Butt vil forstærke akademiet yderligere

Den nyligt tiltrådte chef for talentakademiet ser frem til at føje endnu flere kommende stjerner til den solide base, han i forvejen har.

I februar blev det annonceret, at Manchester Uniteds tidligere træner for reserveholdet, Nicky Butt, nu overtog ansvaret som øverste chef for klubbens talentakademi.

Siden udnævnelsen har Butt arbejdet på højtryk for, at det gode arbejde, som hans forgænger, Brian McClair, ydedede, kunne køre videre. Den tidligere akademispiller hos United regner derfor med, at man snart kan hive nye kræfter ind.

– Det er bestemt noget, jeg regner med, at vi vil gøre. Vi er lidt tyndt besatte på et par positioner i forskellige aldersgrupper, og det er noget, vi er nødt til at kigge på, noget, vi kigger på og noget, som vi forhåbentlig vil få på plads over de næste par uger, inden næste sæson, siger Butt til manutd.com.

– Det er det samme, som i enhver anden klub. Vi ønsker allesammen at tiltrække de bedste unge spillere i Europa, uanset alder, og vi [I United, red.] har det på præcis samme måde. Vi vil gerne tiltrække så mange af de bedste unge spillere fra hele Europa, vi har mulighed for, og få dem ind i, hvad vi allerede føler er et rigtig godt set-up.

Kvaliteten i forvejen høj

At United bør føje flere unge spillere til akademiet, betyder dog ikke, at dets øverste chef er utilfreds med den stamme, klubben allerede har. Tværtimod er der masser af talent allerede, mener Butt.

– Vi har nogle fantastiske unge spillere i klubben, som både er gode mennesker og gode spillere. De er i et forløb mod at komme ind på førsteholdet, og for nogen kommer det en lille smule tidligere end for andre.

– Når en ung gut kommer ind på førsteholdet, er det noget, vi er virkelig stolte over, og det er noget, vi allesammmen bør råbe højt om. Måske råber vi ikke højt nok, måske er vi en lille smule beskedne i forhold til, hvad vi laver.

– Men altså, vi gør bare vores arbejde med at få spillerne ind på førsteholdet, og så lader vi alle råbe op om, hvor gode vi er til at få spillerne igennem [akademiet, red.]. Nogle af vores trænere har været her en smule længere, end jeg har, og det er noget, de er fantastiske til.

I år har 14 spillere fået debut for førsteholdet, heriblandt hele syv spillere fra ungdomsakademiet. Senest kom James Weir og Timothy Fosu-Mensah ind sidste måneds 3-2-sejr over Arsenal, og det glæder Butt.

– Det er jo målet for ethvert fodboldhold – at få dine egne talenter videre, så de kan spille for førsteholdet og på den måde blande dem med verdensstjernerne, som du køber alle steder fra i verden.

Fortrøstningsfuld

I en tidlig alder blev Nicky Butt selv en del af den famøse Class of 92-årgang, der stormede frem og vandt alt, der var at vinde med førsteholdet. Han kender derfor om nogen de muligheder, man kan få som akademispiller i Manchester United. 

Som chef er han derfor også fortrøstningsfuld om akademiets fremtid. Men det kræver, at man får tanket op på de positioner og i de aldersgrupper, hvor man er lidt tyndt besat.

– Vi har en masse gode, unge spillere, og vi har set en hel del af dem denne sæson. Der er en masse andre i baggrunden. Nogle af dem er skadede og har været en lille smule uheldige, og nogle af dem er der ikke helt endnu.

– Men jeg er ret overbevist om, at vi har en masse dygtige fodboldspillere. Som jeg sagde før, så mangler vi måske bare at tilføje en lille håndfuld spillere mere, så vi kan komme på den rigtige side af den del også, slutter talentchefen.

Nicky Butt nåede i sin aktive karriere 387 kampe for Manchester United i perioden 1992-2004. Herefter blev det til 202 kampe hos Newcastle og Birmingham, inden han sluttede karrieren af med en enkelt sæson i Kina. 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Rooney snart tilbage i træning

Næste artikel

Neville hylder Sir Bobby Charlton

ANNONCE