Den anden side af United: Hjælper udsatte i en hård tid

Manchester United Foundation har ageret som en enorm klippe i hårde tider for udsatte borgere i Greater Manchester under coronanedlukningen.

Greater Manchester, som er det store befolkningsområde, hvor Manchester by er centrum, kæmper under normale tider en svær kamp mod fattigdom og hjemløshed, og her spiller Manchester United Foundation en stor rolle. Coronakrisen har dog gjort tingene værre.

Det fortæller John Shiels, der er administrerende direktør i velgørenhedsorganisationen. Igennem sit arbejde ser han til dagligt, hvordan fattigdommen påvirker borgere.

– Der er nogle forfærdelige historier. Der er familier, hvor faren spiser den ene dag og moren den anden, bare så de har mulighed for at gøre deres børn mætte, siger han til The Athletic.

Det er i familier, hvor enten mor eller far er blevet fyret som en konsekvens af nedlukningen af det britiske samfund.

Chromebooks og Bear Grylls
Normalt har Manchester United Foundation stærke forbindelser med ni skoledistrikter, hvor der på daglig basis er ansatte, der møder børnene og vejleder dem i fysisk sundhed eller hjælper dem med det faglige, hvis der er behov for det. Men under coronakrisen handler arbejdet udelukkende om overlevelse.

John Shiels fortæller, at organisationen arbejder tæt sammen med forskellige madbanker, hvor nogle på grund af krisen var på randen af lukning, hvis ikke det var for deres hjælp. Manchester United Foundation var dog også nødt til at ændre på normal praksis, så hjælpen kom til de rigtige.

– Vi tog ud på skoler og gav dem midler, som de skulle give til udsatte familier, for de kender dem bedre, end vi gør, siger han.

De engelske skolebørn er ligesom herhjemme blevet hjemmeundervist, men de fleste børn, som John Shiels og de andre ansatte hjælper, havde ikke udstyret eller elektriciteten til at kunne følge med. Der blev derfor sendt computere og en aktivitetstaske blandt andet med en bog af Bear Grylls ud til dem.

John Shiels roser Ed Woodwaard og Richard Arnold, som har vist ‘fantastisk lederskab i denne periode’, og der er i denne uge blevet lanceret en ny kampagne, der hedder “Donate. Support. Unite.”, som skal sikre yderligere hjælp fra klubben til Manchesters udsatte borgere som svar på pandemien.

Manchester United har under krisen flere gange vist fanen med hjælp til blandt andet det britiske sundhedsvæsen NHS, og Oldtrafford.dks egen Jonathan Damm Seldorf har skrevet en blog, hvor han roser klubben for dens ageren.

 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Sky: Shanghai Shenhua er klar til at lade Ighalo blive

Næste artikel

Premier League starter op igen 17. juni

ANNONCE