EM-karakterbogen: Runde 1

Vi følger Manchester United-spillerne tæt under Europamesterskaberne. Derfor giver vi efter hver spillerunde karakterer til de ”røde djævle”, som har været i aktion under turneringen.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip – det gælder også under EM:

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

Daniel James – 6
Kampfakta: Wales 1-1 Schweiz
Antal minutter: 74
James høstede roser på de sociale medier for sin præstation mod Schweiz, ligesom mange ikke kunne forstå, at landstræner Robert Page tog den walisiske hurtigløber ud med et kvarter tilbage. Personligt så jeg ham ikke for alvor brænde igennem, men der var helt sikkert positive takter at spore fra James, som gav Wales en farlig dimension, når de skulle forsøge at udfordre modstanderholdets bagrum.

Marcus Rashford – 4
Kampfakta: England 1-0 Kroatien
Antal minutter: 20

En noget usynlig indsats fra Rashford i Englands åbningskamp på Wembley. Kom ind for at true med sin fart over for et Kroatien-mandskab, der skulle frem og finde et udlignende mål. Formåede ikke at gøre en forskel, men på samme tid var han med til at fighte en vigtig sejr i hus for ”Three Lions”. 

Scott McTominay – 6
Kampfakta: Skotland 0-2 Tjekkiet
Antal minutter: 90

Skotland må være frustrerede over ikke at kunne formå at udnytte de mange chancer til scoringer i åbningskampen på Hampden Park. McTominay spillede en godkendt kamp. Midtbanekrigeren fightede som altid i alle 90 minutter og forsøgte at tage initiativ på bolden. Nu venter en hård kamp på Wembley mod ærkerivalerne fra England.

Victor Lindelöf – 8
Kampfakta: Spanien 0-0 Sverige
Antal minutter: 90

Den svenske midtstopper kan være yderst tilfreds med sin første kamp under EM. Ikke nok med, at han og resten af holdet kunne gå fra banen med ét point og rent bur, Lindelöf blev tilmed også kåret til UEFA’s officielle Man of the Match. Det er dog værd at diskutere, hvorvidt svenskernes målmand, Robin Olsen, havde fortjent denne hæderspris.

Bruno Fernandes – 7
Kampfakta: Ungarn 0-3 Portugal
Antal minutter: 89

Yderst godkendt kamp af ”Portugese Magnifico”. Offensivspilleren fandt sine medspillere i gode positioner, og var derudover også selv tæt på at komme på måltavlen med et godt skud fra distancen. Selvom det holdt hårdt, endte Portugal som fortjente vindere og fik dermed en god start på slutrunden. Uniteds talisman bliver en vigtig figur for de forsvarende europamestre den næste måneds tid.

Paul Pogba – 9
Kampfakta: Tyskland 0–1 Frankrig 
Antal minutter: 90

Sublim kamp af Pogba, som viste sig fra sin bedste side i Frankrigs første kamp til slutrunden. Havde tredjesidste fod på scoringen og blev sidenhen kåret til banens bedste spiller af UEFA. Dominerede med sine skarpe afleveringer og gode fysik. Havde tilmed hele 12 (!) bolderobringer. Han var så god, at Antonio Rüdiger tilmed måtte have en bid af franskmanden med hjem fra stadion.

Følgende spillere kom ikke i aktion i runde 1: David de Gea, Dean Henderson, Harry Maguire, Luke Shaw, Dylan Levitt, Diogo Dalot

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

OldTrafford.dk Podcast går på sommerferie

Næste artikel

Pogba om spillestilen i United: Jeg vil spille mere offensivt

ANNONCE