En halvleg i helvede mod Tottenham

Manchester United blev på 45 minutter ydmyget på eget græs, da Tottenham vandt hele 3-0 på Old Trafford mandag aften.

José Mourinho havde op til aftenens kamp valgt at ryste posen godt og grundigt. Hele seks spillere var blevet byttet ud i startopstillingen i forhold til sidste weekends nederlag i Brighton. Derudover havde han også lavet formationen om til noget, der lignede en 4-3-2-1.

Starten af kampen gav dog et indtryk af, at alt, der hedder taktik, løbemønstre og formationer, kunne være ligemeget, for det var en stor rodebutik fra begge mandskabers side. Det var tydeligt, at der var meget på spil, og måske var det også kampens betydning, der var medvirkende til, at Danny Rose efter godt 15 minutter lavede en ordentlig brøler i Spurs-forsvaret. Her stod han bag en alt for kort tilbagelægning, som Lukaku med en hurtig reaktion kunne samle op. Han fik også rundet Hugo Lloris men kunne desværre ikke få drejet bolden i mål med højrebenet.

Stærk første halvleg
Selv om Roses fejl ikke udmøntede sig i en scoring, blev den alligevel startskuddet til en rigtig god periode for de rødblusede, der i perioder spillede rigtig hurtig og flot fodbold. Især langs Shaws venstreside skete der rigtig meget. Mange gange var det i samspil med en enormt aktiv og udfordrende Fred på midtbanen.

Tottenham skulle helt frem til det fyrretyvende minut, før de overhovedet fik hul til deres første afslutning, som danske Christian Eriksen stod bag. Den voldte dog ikke De Gea de store problemer. Og selv om London-holdet viste lidt tænder i halvlegens sidste fem minutter, kunne Valencia og resten af holdet gå til pause med en god følelse.

To frygtelige minutter
Den gode følelse skulle de tids nok komme af med, for på to rædselsfulde minutter i begyndelsen af anden halvleg fik først Harry Kane og siden Lucas Moura vendt op og ned på det hele. Nede med 0-2 og i den gra med ryggen mod muren skulle United udføre den svære øvelse at gå langt frem uden at blotte sig bagtil. Blottelser kom der dog flere af, og især skulle indskiftede Lindelöf prise sig lykkelig for, at manden mellem stængerne hedder David De Gea.

Efter de to scoringer skiftede Mourinho hurtigt Alexis Sanchez og senere også Fellaini ind, men det gav ikke meget, og især førstnævnte virkede meget anonym. Det blev heller aldrig til mere end halve chancer og sporadiske forsøg, og så skete det, der så ofte sker i den situation.

En kaskade af fejl med Chris Smalling som den største synder gav Lucas Moura masser af tid og plads til at sende bolden ind bag en chanceløs De Gea. 3-0 og game over.

De to halvlege var som dag og nat, men desværre virkede natten markant længst.