Enkel sejr mod Watford

United leverede endnu en fin præstation, og kørte en sikker sejr på 2-0 hjem mod Watford.

United er væk fra sjettepladsen, i hvert fald for en stund. Det står klart efter dagens opgør mod Watford på Old Trafford. Tingene kan ganske vist se anderledes ud, når runden er færdigspillet, og rivalerne Spurs, Liverpool og City har været i aktion.

Dagens opgør mod Watford startede meget lige. Gæsterne havde mod på livet, kom frem på banen og kom frem til enkelte ganske udemærkede indlæg. Omvendt fik United heller ikke rigtig sat sig på opgøret, tempoet manglede og chancer var der få af.

Efter godt og vel 25 minutters spil, ændrede kampen dog karakter. United begyndte at dominere, og satte sig fuldstændig på kampen. Chancerne kom nærmest på samlebånd, og at Mkhitaryan, Mata, Martial, Pogba og co ikke fik scoret på nogle af de store chancer, er næsten en gåde.

Forløsningen kom dig hurtigt, for efter et fremragende angreb med elegante kombinationer mellem Mata, Zlatan, Mkhitaryan og Martial, endte bolden hos den lille spanske tekniker, der prikkede kuglen i nettet, og efterfølgende fik trådt den ene støvle af. Flot mål, og stor jubel på Old Trafford.

Resten af første halvleg var et langt stormløb mod Heurelho Gomes i Watford-målet, men United måtte gå til pause kun foran med en enkelt pind. Ærgerligt, at der ikke var scoret mere, men der var trods alt kommet en enkelt scoring på Old Trafford, der er det stadion efter Riverside, som har oplevet færrest mål i Premier League i denne sæson.

Kampen i dag markerede samtidig årsdagen for München-ulykken, der skete for 59 år siden. Der var masser af pårørende til stede, og den triste begivenhed blev markeret på fin vis før kampen udenfor Old Trafford.

Anden halvleg åbnede noget rodet. Hverken United eller Watford fik sat sig igennem. Man begyndte at sidde med en frygt, takket være tidligere kampe og oplevelser i denne sæson. Skulle United endnu engang smide point væk, grundet manglende evne til at omsætte chancer til mål? Kampen skulle afgøres, så der ikke bredte sig en stemning af frygt på stadion.

Og det var her franske Anthony Martial kom til undsætning. Kantspilleren var tilbage i startopstillingen, og takkede for tilliden ved at bringe United på 2-0, efter en god solotur på den sidste del af banen. Målet var tydeligvis tiltrængt for Martial, der virkede lykkelig i den efterfølgende jubelscene, efter den senere tids skriverier i medierne om hans fremtid.

Der var chancer til mere end 2-0, men skarpheden og den sidste aflevering sad ikke altid lige i skabet. Watford havde enkelte gode muligheder, blandt andet et frispark, som David de Gea dog havde godt styr på.

2-0, tre sikre point, og avancement til 5.pladsen. United holder stimen uden nederlag kørende, og formkurven er bestemt med pil op i øjeblikket. Næste opgave er i Europa, når det gælder første opgør mod franske St. Etienne i midtugen.