Fellaini for stor en mundfuld

Evertons fyrtårn og altmuligmand på midtbanen var ustyrlig, og blev tungen på vægtskålen i sæsonåbneren.

Manchester United var nødsaget til at rykke rundt i tropperne, således at Michael Carrick måtte gå i centerforsvaret og Antonio Valencia på højreback. Det gav til gengæld Tom Cleverley og Danny Welbeck chancen fra start.

Efter en meget nervøs start fra gæsternes side, hvor hjemmeholdet havde masser af boldbesiddelse, blev det mere jævnbyrdigt da uret rundede 15 min.

Største chance i første periode af kampen tilfaldt Fellaini, men midtbanespilleren fik den kun prikket på stolpen.

Manchester United havde problemer med det særdeles oplagte hjemmehold, og efter 25 minutters spil var Nani kommet tættest på med et langskud.

Efter en halv times spil måtte David de Gea redde et snedigt spark fra Steven Pienaar. Det lugtede så småt af en hjemmescoring inden pausen.

Wayne Rooney fik en god mulighed med 10 minutter igen, og kort efter blev Danny Welbeck rykket omkuld lige før afslutningsmomentet, men dommeren så ingen forseelse.

Marouane Fellaini havde gjort hvad det passede ham i løbet af første halvleg, og med få minutter igen inden pausefløjt headede han den ned for fødderne af Leon Osman, der tvang David de Gea ud i en god refleksredning.

Manchester Uniteds aktuelle transferemne, Leighton Baines, testede også United-keeperen med et velplaceret frispark, men også denne klarede han fornemt.

Anden halvleg var kun et par minutter gammel før kampens største chance tilfaldt Everton. Igen kunne Fellaini heade en medspiller fri, og denne hakkede den på overliggeren fra tæt hold.

Det lugtede længe af, at det skulle komme fra suveræne Fellaini, og det gjorde det så. 10 minutter inde i anden halvleg steg han til vejrs og headede sit hold i front.

Efter 66 minutters spil skal Tom Cleverley bringe balance i regnskabet, men en Everton-mand kom i vejen i sidste øjeblik. Kort derefter kom Robin van Persie i stedet for Danny Welbeck.

Hollænderen var med 12 minutter igen lige ved at finde Shinji Kagawa med smart aflevering, men japaneren kom netop for sent.

Det endte fortjent 1-0 til hjemmeholdet, og det var efter en udmærket indsats af udeholdet, men en beundringsværdig præstation af specielt Marouane Fellaini.