Jones sikrede United sejren mod Shakhtar

Efter et par frustrerende kampe lykkedes det endelig United at få scoret og få en sejr hjemme på Old Trafford.

For tredje gang på en uges tid var United i aktion på Old Trafford. Og heldigvis blev det ikke til tre på stribe for United, som havde tabt de to første kampe med 0-1.

Dagens gæster for Shakhtar Donetsk havde masser at spille for, da alt andet end sejr kunne give billetten og videre avancement i Champions League til tyske Bayer Leverkusen. Omvendt kunne United ikke tåle at tabe, hvis Moyes og co skulle vinde puljen, og dermed give sig selv bedst tænkelige udgangspunkt inden lodtrækningen til forårets knock-out kampe.

David Moyes havde ganske som ventet givet et par reserver chancen, og det betød gensyn med folk som Ferdinand, Büttner, Young og Kagawa i startopstillingen. Spændende var det også at følge den offensive trio med Rooney, Kagawa og Januzaj, som burde være garanti for kreativitet.

Første halvleg bød på flere gode muligheder til Shakhtar Donetsk, uden det dog på noget tidspunkt blev rigtig farligt. Forsvaret stod ganske okay på banen, men omvendt skabte United ikke selv meget offensivt. Ashley Young prøvede flere gange, uden for alvor at komme frem til muligheder.

Som Roy Keane sagde i sin rolle som kommentator “United ligner ikke et hold, men en flok spillere uden sammenhæng”, hvilket igen i dag kom til udtryk i for langsom boldomgang på midtbanen, for lidt bevægelse offensivt og generelt blev der skabt for få chancer.

Gæsterne var kort efter pausen uheldige med ikke at bringe sig foran, og blandt andet Douglas Costa som United har haft kig på tidligere, var tæt på at score for Shakhtar. De Gea stod dog en fin kamp i buret, og holdt for fjerde gang i træk målet rent i Champions League.

Mens tiden gik nærmede United sig seks timers åbent spil på Old Trafford uden scoringer. Det blev ændret af Phil Jones, der godt halvvejs i anden halvleg fik tid og plads i Shakhtar-feltet, og bragede bolden i nettet. Et hjørnespark fra van Persie fik lov at hoppe ud til Jones, som flugtede den fornemt i netmaskerne.

Herefter kastede Shakhtar mere og mere frem, da Leverkusen samtidig var foran i kampen mod Sociedad. Det lykkedes dog ikke for ukrainerne at få scoret, og de må derfor nøjes med at spille Europa League til foråret, mens Leverkusen snupper andenpladsen i pulje A.

Positive takter fra United i dag, selv om det er spæde skridt, efter de seneste sløve kampe. Offensivt mangler der stadig lidt, mens defensiven i dag stod godt på banen. Kampen igennem viste specielt Stretford End støtten til David Moyes, og hele pausen bød på “David Moyes red army” sang fra Uniteds fans, der dermed viste fornem støtte til den pressede manager.

Med sejren er United sikre på at undgå hold som Real Madrid, Bayern München og Barcelona i 8-delsfinalerne. Næste mulighed for United at få yderligere gang i målscoringen er når Aston Villa tager i mod på Villa Park i weekenden.

Forrige artikel

Startopstillingen mod Shakhtar Donetsk

Næste artikel

Moyes: Bedre efter pausen

ANNONCE