Kort overblik over børsnoteringen

Formål At hjælpe med at betale noget af gælden på 3,9 milliarder kroner, som Glazer i 2005 pålagde Manchester United. Til dato har denne gæld kostet…

Formål

At hjælpe med at betale noget af gælden på 3,9 milliarder kroner, som Glazer i 2005 pålagde Manchester United. 
Til dato har denne gæld kostet klubben mere end 4,6 milliarder kroner i renter og gebyrer. Manchester United var inden Glazers overtagelse gældsfri.

Hvor

Manchester United har søgt om at blive børsnoteret i New York, men har samtidig rykket modervirksomheden til det skattefri paradis Cayman Islands.

Hvordan

Der vil blive udbudt A- og B-aktier. A-aktierne vil blive udbudt på børsen, mens Glazer selv beholder B-aktierne. Èn B-aktie tæller for 10 gange mere indflydelse end én A-aktie. 
A-aktionærer vil IKKE modtage aktieudbytte. Det betyder at købere af aktien først kan tjene på den, hvis den er steget i værdi ved salg.

Hvor mange

Det fremgår ikke hvor mange A-aktier der vil blive udbudt, ej heller værdien af disse. 

Er det godt eller skidt?

Mange spørger sig selv om det er godt eller dårligt nyt. Umiddelbart er det gode nyheder i forhold til Manchester Uniteds økonomi, idet der ingen penge vil gå ud af klubben til nye aktionærer. 
Er dog samtidig skidt, idet det overhovedet er nødvendigt, og at det vil lægge yderligere pres på klubben for at misbruge fansenes loyalitet.

Forrige artikel

Sådan skal der tjenes penge

Næste artikel

5 spørgsmål: Hvad lærte vi af EM?

ANNONCE