Mainoos transferværdi skyder til vejrs ovenpå stærke præstationer

Manchester Uniteds unge stjerneskuds markedsværdi er på en stejl kurs opad, og selvom der ikke er noget, der tyder på et salg, vidner det om de store indtryk, han efterlader.

Midt i en udfordrende sæson for Manchester United har et klart lyspunkt vist sig i skikkelse af Kobbie Mainoo. Han har gjort betydelige fremskridt på holdets midtbane under træner Erik ten Hag. Utd District beretter, at dette også afspejles i hans mulige prisskilt.

Efter sin debut for lidt over et år siden på Old Trafford, var Mainoo oprindeligt en del af Ten Hags forberedelser til sæsonen. Desværre led han en ankelskade mod Real Madrid i juli, der satte ham ud af spil i fem måneder.

Derefter blev han givet chancen igen. Hans fremragende præstationer mod hold som Newcastle United, Everton og Wigan Athletic har cementeret den 18-åriges plads blandt klubbens mest lovende talenter, og ført til en markant stigning i hans estimerede transferværdi.

I november 2022 var Mainoos værdi £257.000 som er svarende til 2.2 mio. kroner. Men efter hans gennembrud har CIES Football Observatory nu vurderet den til at være omkring £8,6 millioner eller €10 millioner. Dette altså et sted mellem 74 og 86 mio. kroner.

Disse tal beregnes naturligvis ud fra faktorer som erfaring, kontraktlængde, løn og andre elementer, der kan påvirke en spillers værdi.

Dog ville United højest sandsynligt næppe acceptere et bud på dette niveau. Mainoos åbenlyse store talent gør ham nemlig langt mere værd.

Det er svært at vurdere en pris på, hvor meget det ville kræve for United at lade deres seneste talent fra Carrington gå, men man må antage, at det ville nå op i noget, der ligner et ni cifret beløb i pund.

Selv når Casemiro og Mason Mount vender tilbage, forventes det, at Mainoo vil fortsætte med at spille en nøglerolle i Uniteds kampe resten af sæsonen. Ten Hag er ikke bange for at benytte unge talenter, som Alejandro Garnacho er et perfekt eksempel på.

Forrige artikel

Skadesoverblik: Hvornår vender de tilbage?

Næste artikel

Det er en tændt og selvsikker Diallo, der vender tilbage efter skade

ANNONCE