Manchester United var tættest på Jude Bellingham før skiftet til Dortmund

The Athletic har gennemgået hvor tæt Jude Bellingham var på at skifte til Manchester United over flere omgange, og hvilken proces der lå bag.

Et af de hotteste transferemner til næste sommer må uundgåeligt være Jude Bellingham. Rygterne går på et prisskilt på €150 millioner. På det tidspunkt, vil det være blot tre år siden Bellingham tog turen til Tyskland og Dortmund for en pris der kan ende med at lyde på €25 millioner, en sjettedel af de €150 millioner. Rygterne går på Manchester United er en af de mange interesserede klubber i den unge komet. De har længe haft kig på spilleren, og endda forsøgt at signe spilleren, før han røg til Dortmund.  I en længere artikel har The Athletic gennemgået hvor længe og hvor tæt Manchester United var, på at få Jude Bellingham til klubben.

 

I 2020 gik der historier omkring hvor tæt Manchester United var på en handel om at købe Jude Bellingham. Hans forældre har angiveligt været på besøg i klubben, og en handel nærmede sig.

United havde set Bellingham spille 46 gange på forskellige niveauer allerede siden han var 12 år gammel, og beskeden var klar fra start. Køb ham. Han var god på bolden, og glødende når han bevægede sig med bolden.

Fodbold direktør, John Murtough fik skabt et godt forhold med Judes far, Mark Bellingham, og prøvede at købe hans søn allerede som 15-årig, men blev afvist, og familien var loyale overfor Birmingham.

 

På trods af dette, blev klubben ved med at observere Bellingham, hvor blandt andet daværende assistenttræner Mike Phelan tog ud at så ham spille mod West Bromwich Albion. Her Phelan sammen med Birminghams ejere. De var åbne for et salg for at afhjælpe klubbens økonomiske problemer. Igen var beskeden klar, og Phelan fortalte til Ole Gunnar Solskjær at han så en spiller med et potentiale som Steven Gerrad og Paul Scholes.

 

Der blev aftalt, at familien Bellingham skulle besøge Manchester og se på træningsfaciliteterne. Forud for dette besøg, fik Ole Gunnar Solskjær sammensat en komite som skulle lave et tilbud der skulle overbevise Jude Bellingham, om at komme til klubben.

Komiteen bestod af forskellige dele:
Tekniske chef spejder, Mike Court havde fundet en række forskellige videoer af Bellinghams ungdomskampe, som var klippet sammen med forskellige United kampe, for at vise hvordan han kunne blive en del af holdt helt ned til mindste detalje. Der var eksempletvis forberedt klip som vidste hvor Jude Bellingham kunne spille i en diamant formation.

Michael Carrick som dengang var en del af trænerstaben i klubben, stod for at arbejde på de psykologiske faktorer i at flytte en familie over 160 kilometer nord, fra The Midlands, til Manchester. Carrick gennemgik også Jude Bellinghams interviews, og meget imponeret over Bellinghams fodbold intelligens.

 

Dog var klubben ikke villig til at give en garanti om optrædener i en kontrakt, da de frygtede det ville sætte en dårlig forrang. For at overbevise familien, var der blevet lavet en data ledet præsentation omkring ungdomsspilere som var rykket op til senior truppen. Det er blandt andet spillere så som Marcus Rashford og Scott McTominay, og der skulle forklares, hvordan United var blandt de klubber som gav ungdomsspillere flest minutter i hele Europa.

Dog var det ikke alt det forberedte materiale som kom i brug. John Murthough ledte rundturen af træningsfaciliteterne, som efterhånden ikke er af højeste skuffe længere, og ikke er nok til at tiltrække spillere alene på baggrund af facelifterne.

Selv Sir Alex Ferguson kaldt ind, og var klar til at give familien Bellingham hånden, men det endte med at blive et kort visit.

 

Spilleren endte i Dortmund, og dette kan skyldes succeshistorier så som Jadon Sancho som voksede markant i Dortmund. Dortmund havde angiveligt lovet at udvikle spilleren, hvilket man må sige de har gjort.

I sidste ende skulle Manchester United være meget forstående overfor spillerens valg, som anses som et meget pragmatisk valg for hans karrierer, og at rekrutteringsafdelingen i klubben formåede at få dem i et kapløb med Dortmund.

Klubben har stadig et godt øje til Jude Bellingham og holder øje med ham i Dortmund.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

BLOG: Manchester Uniteds ødelagte lønstruktur

Næste artikel
Omari Forson

Overblik: Ungdomsholdene

ANNONCE