Masser af gaver og underholdning i sejr mod Hull

Efter en forfærdelig start lykkedes det alligevel United at hente alle tre point i dagens udekamp mod Hull.

Ganske vist er julen over os, og der deles gaver ud. Men både Hull og United var lige en tand for gavmilde i dagens kamp, da defensiven i begge ender gav et par sene julegaver væk i dagens kamp.

United er det hold i Premier League, der har hentet flest point gennem tiden på Boxing Day, 16 ud af de seneste 17 kampe er vundet. Omvendt er Hull et af sæsonens bedste hjemmehold, og havde inden i dag blot indkasseret tre mål på hjemmebane.

United havde i dag Darren Fletcher med i startopstillingen for første gang i over et år, og den skotske midtbanespiller spillede en ganske glimrende kamp. En times spil blev det til for Fletcher, der havde flere gode bolderobringer og generelt skilte sig fint af med bolden. Endnu et godt skridt på vejen tilbage for Fletcher.

Kampen fik den værst tænkelige start for Moyes og co. 13 minutter var der spillet, da det stod 2-0 på måltavlen. Uniteds bagerste kæde sejlede rundt, og Hull var konstant farlige, specielt på dødbolde.

Første mål til hjemmeholdet kom efter fire minutter, da Hull fik et hjørnespark, der dog aldrig var i nærheden af at være hjørnespark. Rooney glemmer sin mand i feltet, da han i stedet kigger for meget efter bolden, og den tidligere United-spiller James Chester kan sparke bolden sikkert i nettet.

Målet fik ikke United i gang, og efter et lille kvarters spil var den gal igen i United-feltet. Jonny Evans sparker bolden forbi David de Gea, som er chanceløs. Den spanske keeper var på vej mod bolden, men får åbenbart ikke kommunikeret ordentligt til Evans, der sender bolden i eget net. Evans spillede sig dog gevaldigt op, og var med til at bryde spillet flere gange og starte nogle gode United-angreb.

Det lignede på dette tidspunkt ren overlevelse for United, som samtidig kunne vinke farvel til de øvrige hold i toppen af Premier League. Fuldt hus er et krav henover julen, hvis drømmene om mesterskab og top fire skal bevares.

Men efter selvmålet kom United endelig i gang. Meget kan man sige om United og Moyes konstante roser af Wayne Rooney, men den stærke angriber gik i den grad forrest i dag, og leverede en fremragende præstation i dag.

Rafael måtte gå ud med en skade, hvilket viste sig at være held i uheld for Moyes, som i stedet sendte Januzaj på banen. Og den unge belgier fik hurtigt tilkæmpet sig et frispark, som Rooney sender ind i feltet, hvor Smalling enkelt kan stige til vejrs og heade bolden i nettet. Generelt fungerede Valencia og Januzaj-samarbejdet fint på kanten.

United sad herefter totalt på spillet, og Hull var kun sjældent over midterlinjen. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Hull-målet, og kun et par fine redninger af Allan McGregor i målet holdt United fra at score yderligere.

Rooneys forsøg efter 25 minutter kunne den skotske keeper dog ikke holde ude. Med et fantastisk spark sikrede Rooney balance i regnskabet, og det kunne sagtens være blevet til endnu flere mål fra Uniteds side inden pausen.

I anden halvleg fortsatte United med at være det bedste hold. Hull var primært farlige på dødbolde, hvor United ikke altid så lige sikre ud. Moyes satsede og erstattede Fletcher med Chicharito, hvilket betød kampens store profil Rooney røg længere tilbage på banen.

Herfra startede han midt i anden halvleg et angreb, som han senere selv fik afsluttet. Et indlæg fra højrekanten endte i feltet, hvor Rooney fik presset James Chester til at heade i eget net. Vild jubel og et eminent comeback af United.

Mod slutningen holdt det dog hårdt. David de Gea var ikke alt for sikker inde i feltet, og blev presset på et par indlæg. Desuden fik Valencia lov at gå i bad et par minutter før de andre, da han fik sit andet gule kort i kampen. Men det holdt stand, og United vandt med 3-2 på KC Stadium over Steve Bruce og hans hårdtkæmpende Hull-mandskab.

Dermed er afstanden til toppen nu nede på fem point, inden de resterende hold spiller i eftermiddag og i morgen.