MEN: Mød Familien Højlund – En fodboldfortælling om konkurrence og dedikation

Rasmus Højlund skal spille mod sin tidligere klub FC København, og han kan også komme til at stå over for sine to brødre på banen.

Konkurrence er en almindelig ting i søskenderelationer, men når tre drenge fødes inden for en periode på 23 måneder, forventes rivaliseringen at blive endnu mere intens. Dette var tilfældet med Anders Højlund og Kirsten Winthers børn.

Rasmus, den førstefødte, kom til verden i februar 2003, mens tvillingerne Oscar og Emil blev født i januar 2005. De er fulgtes med hinanden det meste af deres karrierer, og har været med til at støtte og udfordre hinanden undervejs. Nu kan de tætte søskende møde hinanden på den store europæiske fodboldscene.

Selvom Højlund-brødrene vil være på hver deres respektive hold i den kommende gruppespilskamp, er dette opgør mere end blot en kamp. Det er en sand familiebegivenhed. Rasmus Højlund, den 20-årige sommersignering for Manchester United, forventes næsten med sikkerhed at starte for værtsklubben, mens den 18-årige Oscar Højlund sandsynligvis vil sidde på bænken for gæsterne.

Derudover er Emil Højlund, den tredje bror, mere tilbøjelig til at deltage i UEFA Youth League-kampen tidligere på dagen. Emil har allerede gjort sin debut for FC Københavns førstehold i denne sæson og har været med på bænken i Champions League-kvalifikationen.

I et stort interview med Manchester Evening News fortæller Christian Mouroux fra Hørsholm Usserød Idrætsklub (HUI) om drengenes opvækst og deres generelle potentialer i sammenligningen med hinanden:

– Mange af de mennesker, der har mødt alle tre, mener, at de to yngre brødre mindst er lige så talentfulde som Rasmus, udtaler han.

HUI er den lokale klub, hvor brødrene begyndte deres fodboldkarriere. Rasmus tilbragte omkring seks år i HUI, før han forlod klubben som 12-årig for at forfølge en professionel karriere.

Imens fortsatte Oscar og Emil i klubben i yderligere et år. På det tidspunkt og i de følgende år blev tvillingerne betragtet som nogle af de mest lovende talenter.

– De har alle sammen været meget veludviklede i forhold til gennemsnittet, men de to yngre brødre var i sammenligning med Rasmus, da han var på samme alder, foran ham. Når vi taler om ren talent, vil jeg gå så langt som at sige, at de to småbrødre har en lille konkurrencefordel, fortæller Mouroux.

Fodbold er en dybt forankret interesse i Højlund-familien, hvor både Kirsten og Anders Højlund har været involveret i den lokale fodboldklub. Kirsten fungerede som holdadministrator i HUI, mens Anders var træner. De bor stadig i nærheden af klubben og bruger dens faciliteter til træning også uden for sæsonen.

Selvom brødrenes rivalisering var intens, begrænsede den sig ikke til fodboldbanen. Drengenes far, som er tømrer, ombyggede ifølge kilden familiens kælder til en indendørs fodboldbane, hvilket gav brødrene mulighed for at træne og udfordre hinanden. Dette styrkede deres tekniske færdigheder og konkurrenceinstinkt.

På trods af Rasmus’ bemærkelsesværdige rejse fra FC København til Sturm Graz og derefter til Atalanta, før han til sidst landede i Manchester United, beskrives Oscar som den mest kompakte og kampklare af brødrene.

– Min personlige favorit er Oscar… Han er en fighter, en vinder, der tør gå i nærkamp og udvise mod. Selvom deres spillepositioner og -stile var forskellige, er der stadig dyb respekt og konkurrence mellem dem, drevet af deres indbyrdes ønske om at vinde, udtaler Mouroux.

Mens Rasmus i øjeblikket tiltrækker mest opmærksomhed, er talentet i Højlund-familien ikke begrænset til én enkelt bror. Både Oscar og Emil, der begge har været på scenen for FC København, forventes at fortsætte med at udvikle sig og udfordre sig selv i den krævende verden af professionel fodbold.

Højlund-familiens historie handler ikke bare om én bror, men om tre brødre, der forenes af deres kærlighed til spillet.

Hvis du vil læse mere om interviewet, kan det tilgås via nedenstående link:
Manchester Evening News: Meet Rasmus Hojlund’s brothers

Forrige artikel

I aften møder Alexanders to hjerteklubber hinanden: 'For mig er det større end at have fødselsdag'

Næste artikel

Flere muligheder for Erik ten Hag

ANNONCE