I aften møder Alexanders to hjerteklubber hinanden: ‘For mig er det større end at have fødselsdag’

Det bliver en stor men samtidig også en speciel oplevelse for Alexander, når han i aften skal se sine to favoritklubber, Manchester United og FC København, støde sammen i Champions League. Det fortæller han til OldTrafford.dk.

I aften møder Manchester United dansk modstand, når de danske mestre fra FC København skal på besøg på Old Trafford i gruppespillet i Champions League.

Det er i sagens natur en interessant kamp, hvis man enten er dansk United-fan eller FCK-fan. Men er man begge dele, som det er tilfældet for 26-årige Alexander Steen Jensen, så er det en helt særligt opgør, der venter i aften.

– For mig er det større end at have fødselsdag, siger han, da OldTrafford.dk taler med ham dagen før kampen.

Han skal overvære kampen i første parket, da han har billetter til opgøret på Old Trafford. Han er derfor stået meget tidligt op i dag for at sætte sig på et fly mod Manchester.

Alt skal tages ind

Alexander har støttet ‘de røde djævle’ fra Manchester lige siden, han var en lille dreng. Da han blev konfirmeret, fik han et ophold på Manchester Uniteds fodboldskole i gave, hvilket blot gjorde kærligheden til klubben endnu større.

– Det er meget specielt at være derovre (Manchester, red.), og jeg tror bare, at det gør, at du bliver en større fan af klubben, siger han.

Siden da har han ikke glippet mange af Uniteds kampe. Selv ikke en konfirmation i kirken har indtil videre kunnet forhindre ham i at følge med på mobilen.

Aftenens opgør på Old Trafford bliver Alexanders tredje besøg på ‘drømmenes teater’. Derfor kommer alle sanserne også i spil, og mobilen bliver i dette tilfælde pakket godt væk i lommen under kampen.

– Jeg tror, at jeg, udefra set, kommer til at se helt blank ud, fordi jeg kommer til at sidde og prøve at tage alt ind, fortæller han grinende.

FCK-fan i næsten 20 år

Når man følger et fodboldhold så dedikeret, så burde der heller ikke være modsatrettede følelser uanset, hvilken modstander de møder. Problemet er blot, at Alexander følger FC København næsten lige så tæt.

– Jeg har en onkel, som har haft fire pladser i Parken, siden jeg har været 6-7 år. Vi har været inde at se stort set alle kampe, se alle mesterskaberne blive løftet og drikke guldøl, lyder det, da snakken falder på FC København.

Desværre har han endnu ikke set et opgør mellem hans to yndlingshold på stadion endnu.

– Vi har set næsten alle Champions League-kampe også. Jeg tror faktisk, at den eneste, jeg ikke har set, var mod United (i 2006, red.), fortæller han videre.

Det faktum gør blot kampen i aften endnu mere speciel.

Glæde uanset hvilket hold der scorer

Selvom Alexander er fra København og altid vil være FCK-fan, så understreger han, at han til aftenens opgør holder med United. Han skal også sidde på hjemmeholdets tribune.

– Jeg kommer til at sidde der mest som United-fan. Selvfølgelig er det fedt at se FCK der (på Old Trafford, red.). Det er altid rart at se. Men det er ikke sådan, at jeg vil sidde og være sådan ‘åh nej, jeg sidder på fjendens territorium’, siger han.

På trods af, at han ikke kommer til at sidde med FCK-trøjen på, så kan han dog ikke sige sig helt fri for at glæde sig over en scoring til løverne sammen med sin far, som han skal se kampen med.

Jamen, der tror jeg mig og min far vil være meget ens. Så tror jeg egentlig bare, vi vil kigge på hinanden, og så vil vi bare smile, fortæller han. 

Jublen vil omvendt være mere udfarende, når, eller hvis, hjemmeholdet fra Manchester kommer på måltavlen.

– Ej, så går jeg amok, lyder det prompte fra Alexander.

‘Jeg har brug for, at de vinder’

Hvis Alexander skal vælge mellem de to klubber, så falder valget dog på Manchester United. Derfor håber han heller ikke, at FCK skaber problemer for ‘de røde djævle’, selvom det, ifølge ham, er sandsynligt.

– Jeg har brug for, at de (Manchester United, red.) vinder i morgen (i dag, red.). Også rent stillingsmæssigt, ellers er der stadig lang vej igen, siger han. 

1. pladsen i gruppen har Bayern München sat sig solidt på. Alexander forventer derfor også, at ‘hans’ to hold skal kæmpe om 2. pladsen i puljen. Han har dog gjort op med sig selv, hvad det realistiske drømmescenarie er.

– Jeg håber, at FCK kommer på en 3. plads, så de stadig kan spille efter vinteren. Jeg tror, at det ender med Bayern på en 1. plads, og så håber jeg, at United kommer på 2. pladsen, forklarer han. 

Uanset udfaldet af aftenens kamp, så er én ting dog helt sikkert, når Alexander bliver spurgt ind til mødet mellem hans to favoritklubber.

– Det bliver meget, meget, meget specielt. 

 

Er du i et dilemma op til aftenens kamp i forhold til, hvem du skal holde med? Del meget gerne dine tanker og følelser i kommentarsporet under artiklen. 

Forrige artikel

Optakt: Når Manchester United møder dansk modstand - En helt særlig anledning

Næste artikel

MEN: Mød Familien Højlund - En fodboldfortælling om konkurrence og dedikation

ANNONCE