Nedtakt: Tre ting vi lærte af Chelsea-kampen

I går kom der dog lidt ro på i United igen efter nogle turbulente dage, da de røde djævle fortjent slog Chelsea 2-1 på Old Trafford. I nedtakten tager OldTrafford.dk fat i tre ting, vi lærte fra opgøret.

United kan godt presse højt, aggressivt og sammenhængende

Presspillet i denne sæson har været til debat flere gange. Det har ofte set usammenhængende ud, men statistikker har vist det stik modsatte.

Weekendens skuffende 1-0-nederlag til Newcastle medførte dog, at der igen blev sat spørgsmålstegn ved Erik ten Hags taktiske plan, når United ikke har bolden.

Han forklarede, at United ikke forsvarer sig mand til mand og ikke har intentioner om at gøre det. Det kommer bare til at se sådan ud, når holdet ikke samarbejder.

Jamen så må du jo få dem til at samarbejde i presspillet, Erik ten Hag!

Og det har vores hollandske manager så åbenbart fået dem til på rekordtid.

I går overfaldt United-spillerne Chelsea-mandskabet, som insisterer på at spille sig op gennem midten. Det førte til mange bolderobringer højt i banen, som burde have ført til flere mål.

Ændringen i udtrykket kan selvfølgelig også hænge sammen med, at ugidelige Rashford og Martial var blevet erstattet med hårdtarbejdende Højlund og Antony. Uanset hvad, var det fremragende at se et højt, aggressivt og sammenhængende pres fra de røde djævle.

McTominay er blevet genopfundet

I sin seniortilværelse er Scott McTominay altid blevet anset som værende en midtbanespiller med stor løbekapacitet og med sine primære forcer i duelspillet.

Han har som regel befundet sig på den centrale midtbane sideordnet med en anden kontrollerende midtbanespiller – ofte med gode gamle Fred.

Men i denne sæson har hans rolle ændret sig markant, hvilket er blevet mere og mere tydeligt de seneste kampe. Han har fået et langt mindre ansvar i opbygningsspillet, og han har generelt meget få boldberøringer i kampene.

Derimod tager han løb uden bold, som skal strække modstanderen. Han finder primært positioner i halvrummene, og derudover er hans primære opgave at komme i feltet HVER gang. Og det gør han.

Han har vist sig at have en fantastisk fornemmelse får, hvor bolden havner henne i feltet. Han er Uniteds største offensive trussel på nuværende tidspunkt, og det er ikke tilfældigt, at han nu er holdets topscorer i Premier League.

Den rolle, som McTominay har på holdet lige nu, har oprindeligt været tiltænkt Mount. Men lige nu udfylder vores skotske kriger den upåklageligt.

Hated, adored, never ignored

»A crisis? Not for us«

Sådan reagerede Erik ten Hag på en journalists kritiske spørgsmål efter gårdagens kamp.

Og krisesnakken har fyldt meget i denne sæson, hvilket til dels har været berettiget. Vi er på vej ud af Champions League, og spillet på banen har været undervældende.

Men status er, at United er det mest formstærke hold i Premier League, og vi er efter 15 runder kun tre point (!) efter ‘uovervindelige’ Manchester City.

Hvornår begynder medierne at snakke om krise i andre klubber? Chelsea sejler, men der bliver ikke talt om, at Pochettinos sæde er varmt.

Vi må bare konstatere, at United er og bliver den mest interessante klub i England – på godt og ondt.

 

Forrige artikel

Ten Hag: Vores spil går den rigtige vej

Næste artikel

Forhenværende anfører vil gerne se storsalg

ANNONCE