Nedtakt: Tre ting vi lærte af FA Cup-kvartfinalen mod Liverpool

United trak det længste strå i en underholdende og jævnbyrdig affære mod hademodstanderen fra Liverpool. Her dagen derpå kigger vi på nogle af de vigtigste elementer fra kampen.

Manchester United kan igen spille op med de bedste

United har i løbet af det seneste års tid haft det svært mod de bedste hold i England. Altså Manchester City, Liverpool og Arsenal. Mod de her modstandere har det været tydeligt, at United har et stykke vej op til deres niveau. På stort set alle parametre i spillet har modstanderen været bedre, og som tilhænger har det været yderst frustrerende at se på. Godt nok spiller man uafgjort til Liverpool og taber knebent til Arsenal 3-2, men United var ikke tilnærmelsesvis det bedste hold i nogen af kampene. Dette modbeviste de i dag, da de i størstedelen af kampen fremstod som det bedst spillende hold. Det kunne efter kampen afspejles i statistikkerne fra kampen, hvor United blandt andet vinder i xG med 3.36 mod Liverpools 2.06 og har flest afslutniger i kampen.

Tidligere akademispillere straffer Liverpool

Hvor er det fantastisk at se, at det er spillere som Marcus Rashford, Scott McTominay, Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo, der leger kispus med Liverpools udenlandske spillere, der er blevet hentet til Merseyside for dyre summer. Det er så befriende, at blive bekræftet i, at United kan hænge deres hat på ‘egne’ spillere, der gang på gang i det nye år har afgjort fordboldkampe for Manchester United. Hvorfor hente udenlandske millionindkøb, når man kan gro sine egne i baghaven? At det netop er disse spillere, der stepper op og leverer sådan en indsats, det giver kampe som dem mod Liverpool en meget vigtigere betydning. Man kan virkelig se på spillerne, at de vil gøre alt for at vinde sådan et derby.

United har stadig et problem på midtbanen

Selvom mange af Uniteds spillere spillede en forrygende kamp, opstod der fortsat problemer på midtbanen. I flere ombæringer virkede midtbanen ikke afstemt, og Liverpool havde momentvis oceaner af plads inde på midten af banen. Det kom særligt til udtryk i de defensive omstillinger, hvor der manglede en kontrollerende og defensiv midtbanespiller, der kunne ligge og agere ekstra sikring for forsvaret. Hverken Mainoo eller McTominay kunne holde sig tilbage rent offensivt, og flere gange gik de begge to i angreb på samme tid. Det medførte, at Uniteds restforsvar i nogle sekvenser var ikkeeksisterende. United mangler derfor stadig noget modenhed i sit spil, og det gælder særligt særligt på de vigtige midtbanepositioner. Selvom det ikke var en af de centrale midtbanespillere, men derimod Rashford, der leverede et dovent og sløset tilbageløb på Liverpools første mål, så må sådan noget ikke tillades på midten af banen. Det koster, og det fik vi endnu en gang at se i går.

Forrige artikel

Carringdong - Harry Amass i centrum på sin 17-års fødselsdag

Næste artikel

Video: Gense alle højdepunkterne fra søndagens vanvidskamp mod Liverpool

ANNONCE