I lørdags, d. 16. marts 2024, var det Harry Amass‘ 17 års fødselsdag.

Og han fejrede dagen med manér, blandt andet ved at skrive under på sin første professionelle kontrakt med klubben.

Dermed følger han i fodsporene på blandt andre Gabe Biancheri og Jaydan Kamason, som begge har gjort det samme tidligere i denne sæson.

Lørdag var fødselsdagsbarnet også i kamp for U18-holdet, som har gang i en flot sæson med 15 sejre og 2 uafgjorte i de første 17 kampe i U18-ligaen.

Den flotte stime er skabt med Amass som en bærende spiller, idet han har spillet 13 af kampene, alle fra start, med 1 mål og 3 assists til følge.

Desværre bød sidste weekend på et kollaps på 4-1 mod de nærmeste forfølgere fra Manchester City. Her var Amass dog ikke med, da han spillede med U21-holdet den pågældende dag.

U18-holdet skulle derfor rejse sig igen i lørdagens kamp mod bundholdet Blackburn.

Uheldig hovedrolle

Første halvleg gik dog ikke som ventet for storfavoritterne fra Carrington.

Harry Amass var uheldig at blive noteret for et selvmål efter 22 minutters spil. Det var dog målmand Tom Myles, der så skyldig ud, da Amass’ tilbagelægning røg under foden på den unge keeper.

Og det skulle blive værre endnu. Efter 39 minutters spil kiksede opspillet nede bagfra, og efter lidt klumpspil fik Blackburns Junior Nsangou scoret med sit første sæsonmål.

United fik dog reduceret inden pausen. Midtbanekrigeren Jacob Devaney fandt Bendito Mantato i højresiden, og den 16-årige kantspiller trak ind, afdriblede to mand og sparkede flot i mål med venstrebenet.

Mantato havde vikarieret for Amass som venstre back i sidste weekends nederlag, men var nu tilbage på sin favoritposition på kanten.

Spændende nye ansigter

Oldtrafford.dk har tidligere beskrevet Mantato og den 15-årige Amir Ibragimov som to af de mest spændende spillere på akademiet.

Og selvom de er relativt nye på U18-holdet, sidstnævnte med sin første startplads, skulle de gå forrest og sikre United et flot comeback.

Anden halvleg var kun gået i gang, da Mantato scorede sit andet mål på en ripost.

Og små ti minutter senere var det godt nok topscorer Victor Musa, der nettede med sit 6. sæsonmål. Men det var en såkaldt tap-in efter flot forarbejde af unge Ibragimov.

Mantato var dog kampens helt store oplevelse, og han scorede yderligere to gange i anden halvleg til slutresultatet 5-2. På kun 5 kampe har han nu præsteret 5 mål og 2 assists.

U18-holdet spiller næste gang d. 6. april mod Liverpool, rækkens nummer tre. Kampen kan følges på MUTV.

Erik ten Hag: »De bedste 35 minutter vi har spillet i denne sæson«

Nedtakt: Tre ting vi lærte af FA Cup-kvartfinalen mod Liverpool