Neville beskriver vigtigheden af Busby Babes’ arv

Gary Neville fortæller i et interview med The Independent, hvordan United-spillerne 60 år efter stadig bliver mindet om ‘The Busby Way’.

Den 6. februar vil altid være en monumental dag i Manchester Uniteds historie på grund af det tragiske flystyrt i München for 60 år siden, hvor flere af Uniteds førsteholdsspillere omkom sammen med ansatte i klubben, sportsjournalister samt ansatte og passagerer på flyet.

Lige siden den dag er de faldne blevet hyldet på denne dato. Det var Sir Matt Busbys unge kuld, der ifølge mange iagttagere kunne blive blandt de bedste hold i verden på daværende tidspunkt, som styrtede ned. Men Sir Matt Busby fik på imponerende vis genrejst klubben og vandt Champions League 10 år senere.

Den ‘never say never’-indstilling er nærmest gravet ind i murstene på Old Trafford, og den blev skabt den dag. Og det er vigtigt, at man i klubben bliver ved med at mindes den dag for 60 år siden. Det forklarer en af de senere Manchester-drenge, der slog igennem på Manchester Uniteds førstehold Gary Neville.

– Det der slog mig mest, da jeg startede i klubben, var, at vi skulle bære den gamle klub-blazer. Den er ikke med klubbens nye logo men med det gamle. Og grunden til det er at huske de store spillere, der hår båret den. På flere af de berømte billeder af The Busby Babes, er de iført den blazer, siger Neville til The Independent.

– Man bliver hele tiden mindet om historien, når man er i klubben. På træningsanlægget og i klubhuset. Da jeg startede i klubben var Sir Matt Busby i bestyrelsen, og hans familie var med på stadion hver gang. Så man bliver hele tiden mindet om ‘The Busby Way’. Alle spillere og fans er er bekendt med klubbens historie og vigtigheden af den.

Gary Neville fortæller også, at han som ung spiller i klubben frygtede at gå ind på Sir Matt Busbys kontor, for han var på det tidspunkt den ultimative United-legende. Den dag i dag ønsker han dog, at han havde turde gøre det..

 

Alexis Sanchez får den ikoniske trøje nummer 7 – Skal du også have den? 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Podcast: Spurs, Huddersfield, München-ulykken & Newcastle optakt

Næste artikel

Rygte: Evra skifter til West Ham

ANNONCE