OldTrafford.dk Julekalender: 2. december

I denne låge af OldTrafford.dks julekalender gælder det denne gang 2. december. Læs om lågen herunder:

Som altid præsenterer OldTrafford.dk en julekalender, som brugere forhåbentligt kan få glæde af. I dette tilfælde er temaet spillernumre, hvor vi i dag er nået til nummer 2 – selvfølgelig på grund af, at det i dag er 2. december – og spilleren er:

Gary Neville.

Kunne der være nogen anden, man skulle beskrive? Han har spillet i klubben i tre årtier og er velsagtens den mest ikoniske højreback, Manchester United har haft. Og måske også den mest ikoniske, de nogensinde kommer til at have.

Men det er ikke kun derfor, jeg synes, han er interessant.

Jovist, han var en yderst glimrende fodboldspiller. Men da jeg blev sat til opgave om at forklare om Gary Neville, blev det klart for mig, at jeg havde en alder (født 1998), som gjorde, at jeg ikke følte, jeg havde ethos til at retfærdiggøre en repræsentativ spillemæssig opgørelse af ham.

Men hvorfor er det , han er så fed?

Siden, og også før, at han tog imod trænergerningen i Valencia, har han været ekspert på Sky Sports. Og det blev meget hurtigt klart, at hans gode makker var scouseren, vi ikke snakker om. Men det gik godt.

Nu ser jeg ikke selv Sky Sports på generel basis. Det gør du formentlig heller ikke. Men du har nok ikke undgået at se klip på sociale medier, hvor han enten kommer med sjove kommentarer, rants, gode analyser, og meget andet.

Grunden til, jeg synes, det er relevant at hæve netop hans ekspertgerning over hans fodboldspil, er først og fremmest fordi, jeg synes, vi mangler eksperter, der forstår at samle fodboldgerningen med det gode tv.

Han forstår, hvad fodbolden går ud på, men han forstår også, hvad er skal til, for at folk ser med på Sky Sports, uden – efter min mening – at gøre det tåkrummende.

Derudover skal det ikke tilskammes, at hans love/hate-forhold med Jamie Carragher, som i øvrigt også skal have ros for sin rolle, gør det hele meget sjovere, men vigtigst af alt; også meget mere nuanceret. Jeg håber, han gør det længe endnu.

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

United opretter Fan Advisory Board

Næste artikel

Officielt: Rangnick får grønt lys til at arbejde

ANNONCE