OldTrafford.dk kårer: 20 bedste individuelle præstationer

OldTrafford.dk fylder mandag den 26. juni 20 år. Vi vil i den forbindelse markere jubilæet med masser af forskelligt og unikt indhold. I denne artikel kårer vi de 20 bedste individuelle præstationer for klubben siden hjemmesidens start.

På nedenstående liste vil Oldtrafford.dk forsøge at rangere de bedste individuelle spillerpræstationer for klubben de sidste 20 år. Der var mange at vælge imellem, og vi tager gerne imod jeres konstruktive kritik! Hvem har vi udeladt? Hvem skulle have været højere? Kom med jeres mening i kommentarfeltet under artiklen. 

 

20. Axel Tuanzebe mod PSG (Champions League – 2020)

Da Tuanzebe spillede til højre i et uortodoks tremandsforsvar mod mægtige PSG, var der nok mange, som havde bange anelser. Men den unge englænder gik hjem med Mbappé i lommen, 3 point på kontoen og formodentlig en masse håb for fremtiden i United, som desværre aldrig blev indfriet.

19. John O’shea mod Liverpool (Premier league – 2007)

Den irske forsvarsspiller blev helten mod Liverpool tilbage i 2007. Scholes var blevet vist ud og med en mand i undertal, så det svært ud for United, indtil John O’shea dukket op i feltet og kanonerede bolden ind til 1-0 i de døende minutter.

18. Cristiano Ronaldo mod Bolton (Premier league – 2003)

Den kamp på listen, som ligger længst tilbage. Cristiano Ronaldos første kamp på Old Trafford var historisk på mange måder, og George Best har siden kaldt den bedste debut, han nogensinde har set. Portugiseren spillede kun 30 minutter, men det var nok til at vise prøver på hans enestående talent.

17. Paul Pogba mod Man City (Premier league – 2018)

Den røde del af Manchester var bagud 2-0 til halvleg mod bysbørnene fra City, og det lignede et af de derbynederlag, som efterhånden var blevet en vane. Men fra anden halvleg start tog en blåhåret franskmand dirigentstokken i hånden og scorede to flotte mål i bedste Roy Keane-stil, hvorefter Chris Smalling kunne gøre det til 3-2.

16. Wayne Rooney mod City (Premier league – 2011)

Det er måske den dårligste præstation på listen set over en hel kamp, men… det mål og historien, som følger med, taler bare for sig selv. Englænderen havde flirtet med et skifte til City måneden forinden, men efter 78 halvdårlige minutter besluttede Rooney sig for at vise, hvilken del af Manchester, han hørte til i. Eminent saksespark helt op i målhjørnet, og så kan det være ligemeget, om den ramte skinnebenet. 

15. Marcus Rashford mod Arsenal (Premier league – 2016)

Man kunne fristes til at pege på hans debut mod Midtjylland blot et par dage forinden, men jeg vil påstå, at hans Premier League debut står tilbage som den bedste præstation. To flotte angribermål og et oplæg i en sejr på 3-2 mod Wengers Arsenal er ikke hverdagskost for en 18-årig knægt, som ingen kendte til en uge forinden.

14. Ryan Giggs mod City (Premier league – 2009)

Et af de Manchester-derbys, som stadig bliver hevet frem, når nutidens United-resultater ikke kan måle sig med fortidens. Der var mange gode præstationer fra United-spillere (og mange dårlige), som kunne være blevet udpeget, men Ryan Giggs’ tre flotte assists løber med en plads på listen.

13. Paul Pogba mod Leeds (Premier league – 2021)

De røde djævle startede som fyr og flamme tilbage i sæsonen 21/22, da de slog Leeds med 5-1 på imponerende vis. Kampen bød bl.a. på et hattrick fra Bruno Fernandes, men det var Pogba, der med sine fire(!) oplæg løb med opmærksomheden. 

12. Nemanja Vidic mod Chelsea (Premier league – 2011)

Der var meget på spil, da Manchester United tog imod Chelsea tilbage i maj 2011. Vinderen af kampen ville sidde på førstepladsen kun få uger fra sæsonafslutningen. Chicharito bragte hurtigt hjemmeholdet foran, men det var Nemanja Vidic, som virkelig satte gang i festen, da han dukkede op ved bagerste stang og pandede bolden ind til 2-0. Monumentalt øjeblik i hvad der skulle blive en titelvindende sæson.

11. Park Ji-Sung mod AC Milan (Champions League – 2010)

Man får lyst til at skrive Park Ji-Sung mod Pirlo. For det var den eneste kamp koreaneren tænkte på. Alex Ferguson havde sat Park til at mandsopdække playmakeren, og det viste sig at være en genistreg, som skulle gå over i fodboldhistorien.

10. Wayne Rooney mod Arsenal (Premier league – 2011)

Ikonisk kamp og ikonisk præstation. Arsenal blev sendt hjem med et 8-2 nederlag i bagagen, hvoraf tre af de indkasserede mål kom fra Wayne Rooneys højrefod på standardsituationer. Han var Manchester Uniteds talisman, og denne kamp står tilbage som et af de tydeligste beviser.

9.  Wayne Rooney mod Tottenham (Premier league – 2008)

De rødklædte var bagud med to til halvleg og havde brug for at stjernerne tog arbejdshandskerne på; og det gjorde de. Mange har peget på denne kamp som en af Ronaldos bedste i United-trøjen, men det er Rooneys præstation, som bl.a. bød på to mål og to oplæg, der får en plads på listen.

8. Paul Scholes mod Barcelona (Champions League – 2008)

Paul Scholes scorede et af de vigtigste mål i klubbens nyere historie den aften, som udmundede i en 1-0-sejr over et uhyggeligt Barcelona-hold, som de efterfølgende år dominerede turneringen. De røde djævle endte som bekendt med at vinde hele paduljen det år, og det kan de ikke mindst takke englænderens højre yderside for.

7. Michael Carrick mod Roma (Champions League – 2007)

Det er utroligt at tænke på, at Manchester United havde tabt den første kamp med 2-1, når man ser tilbage på deres udklassering af AS Roma i den anden kamp. 7-1 endte cifrene med at lyde, og det var ikke mindst på grund af en enestående præstation fra Michael Carrick, som diskede op med to fremragende mål scoret fra ude af feltet.

6. Dimitar Berbatov mod Liverpool (Premier league – 2010)

Hattrick, saksespark og Northwest Derby. Alle komponenterne til en mindeværdig præstation er til stede, og det var lige hvad Dimitar Berbatov leverede. Da Liverpool kom tilbage på 2-2, svarede bulgareren blot igen med et mål. Alt sammen uden at ligne en, der prøvede. 

5. Robin van Persie mod Aston Villa (Premier league – 2013)

Manchester United og Robin Van Persie lukkede og slukkede titelræset med stil i Sir Alex Fergusons sidste sæson. Allerede efter 32 minutter havde hollænderen sit hattrick, men kampen og præstationen vil for de fleste blive husket for målet til 2-0, hvor Rooney finder sin angrebsmakker med en aflevering over en halv banelængde, som Van Persie helflugter over i det lange målhjørne.

4. Dimitar Berbatov mod Blackburn (Premier league – 2011)

Den bulgarske troldmand var kendt for sin tilbagelænethed på banen, men han var her, der og alle vegne, da United slog Blackburn med 7-1 i Premier League i 11/12-sæsonen. Med fem mål tangerede han rekorden for flest mål i en Premier League-kamp, men det er også måden, han var med til selv at sætte spillet op på og alligevel fandt vej i boksen på det rigtige tidspunkt, som giver ham en plads på listen.

3. David de Gea mod Arsenal (Premier league – 2017)

Dave Saves. Det blev til en David De Gea classic, da Manchester United besøgte Emirates tilbage i 2017. Udeholdet blev på mange parametre udklasseret af Alexis Sanchez og co., men med hele 14 redninger holdt spanieren dem inde i kampen, og det forbliver en af de bedste målmandspræstationer i klubbens historie.

2. Cristiano Ronaldo mod Arsenal (Champions League – 2009)

“Too far for Ronaldo to think about it” fik kommentatoren sagt i samme sekund som portugiseren hamrede bolden i netmaskerne fra mere end 40 meter. Det var en skræmmende version af Cristiano Ronaldo, som gik på banen på Emirates den aften, og han gik derfra med to mål og et oplæg og en drøm om at løfte Champions League-trofæet for andet år i træk.

1. Wayne Rooney mod Fenerbache (Champions League – 2004)

Wayne Rooney startede sin Manchester United-karriere med lyn og torden. Og tre flotte mål. Med uovertruffen selvfølgelighed scorede den dengang 18-årige Rooney først ved en kølig afslutning med venstrefoden, dernæst et tørt hug fra distancen, før han sluttede af med en frisparksscoring. Sikke en debut, sikke en spiller og måske den bedste individuelle præstation af en United-spiller de sidste 20 år.

 

Forrige artikel

The Athletic: United har taget kontakt til Onanas bagland

Næste artikel

Afslører Aitch den nye trøje her?

ANNONCE