Onana udtaget til Camerouns trup ved AFCON

Manchester United’s målmand, Andre Onana, er blevet udtaget til Camerouns 27-mand store trup til Africa Cup of Nations (AFCON).

Cameroons udvælgelse af Andre Onana inden Africa Cup of Nations, som begynder næste måned, vil sandsynligvis efterlade Manchester United uden deres førstemålmand. Turneringen finder sted fra den 13. januar til den 11. februar næste år.

Onana trak sig tilbage fra landsholdspligter sidste år under verdensmesterskabet i Qatar. Det gjorde han i forbindelse med en uoverensstemmelse med Samuel Eto’o, som er præsident for Det Cameroonske Fodboldforbund (Fecafoot).

Selvom han er blevet udtaget til truppen, er det i øjeblikket uklart, om Onana vil vælge at repræsentere sit land. The Athletic rapporterede i november, at han endnu ikke havde truffet en endelig beslutning om sin deltagelse i turneringen.

Kilder tæt på Onana har tidligere antydet, at hans tøven med at repræsentere sit land er forbundet med et anstrengt forhold til Eto’o. Den 27-årige deltog dog i Camerouns kvalifikationskamp til Verdensmesterskabet 2026 mod Mauritius i sidste måned.

Selvom FIFA’s regler om spilleres status og overførsel (RSTP) normalt kræver, at spillere “svarer bekræftende” på landsholdskald, indeholder Onanas situation en unik udfordring. Reglerne synes ikke at tage højde for tilfælde som hans, hvor en spiller eksplicit har informeret deres forbund om et ønske om ikke længere at blive udtaget på internationalt niveau, men stadig bliver udtaget.

United støtter Onana

Tidligere på måneden udtalte Erik ten Hag, at United var “i forhandlinger” om at lade Onana spille for Cameroon i AFCON. Han tilføjede da, at “han skal afsted,” hvis de kalder ham.

United har samtidig understreget, at de vil støtte Onana i enhver beslutning, han træffer. Holdet har været i dialog med Cameroon, som Ten Hag nævnte, for at fremme samarbejde mellem alle parter og etablere en klar forståelse af hinandens synspunkter.

Hvis Onana vælger at deltage i AFCON, forventes det, at han vil gå glip af mindst fire Premier League-kampe, herunder hjemmekampe mod Tottenham Hotspur og West Ham United samt udekampe mod Wolverhampton Wanderers og Aston Villa. Hans potentielle deltagelse i FA Cup-tredje runde mod Wigan Athletic den 8. januar synes også usandsynlig.

Forpligtelsen til AFCON kunne også rejse spørgsmål om Onanas tilgængelighed i en FA Cup-fjerde runde-kamp i weekenden den 27.-28. januar, hvis United avancerer.

Onana har deltaget i 27 kampe på tværs af alle konkurrencer for United denne sæson, og holdet er næste gang i aktion lørdag mod Nottingham Forest i Premier League.

Forrige artikel

Her er alt, du skal vide om handlen mellem Glazers og Sir Jim Ratcliffe

Næste artikel

Podcast: Vendepunktet, glæde og forløsninger?

ANNONCE