O’Neill: Fergie og Keane bør slutte fred

Irlands landstræner, Martin O’Neill, håber, at hans assistent og Sir Alex Ferguson kan begrave stridsøksen i en nær fremtid.

Martin O’Neill er træt af, at fejden mellem de to Manchester United-koryfæer Sir Alex Ferguson og Roy Keane fylder så meget i medierne. 

Uenighederne mellem Keane og Ferguson er i den grad blusset op, efter sidstnævnte udgav sin selvbiografi i 2013. 

Her dedikerede han et helt kapitel til den tidligere Manchester United-anfører, hvor han revsede Keane. Det fik i sidste måned den iltre irer til at slå igen med en ny selvbiografi, hvor han kommer med sin side af sagen. 

Men de to bør anerkende, at de var dybt afhængige af hinanden i deres fælles succes i United, lyder det nu fra O’Neill. 

– Manchester United har været utroligt succesfulde, og disse to mænd var fundamentale faktorer i det. Manageren er åbenlyst meget vigtig, i og med at han har været i stand til at overvåge succesen i så lang tid. At blive i en fodboldklub i så lang tid er utroligt. Og at være i en så krævende klub som Manchester United og stadig være succesfuld er endnu mere bemærkelsesværdigt, siger O’Neill til The Guardian og fortsætter. 

– Roy Keane var et vitalt tandhjul i det. Hvis du spørger Sir Alex Ferguson, vil jeg væde på, at en af hans tre eller fire bedste handler var Roy Keane. Og han købte nogle virkelig gode spillere. Så vigtig var Roy for ham. 

Den tidligere Celtic- og Aston Villa-manager håber derfor, at de to store personligheder snart indgår våbenhvile. 

– De to var fantastiske for hinanden i løbet af årene, og jeg synes ikke, det er noget, man skal glemme med tiden. Folk kan have deres uenigheder, og hvad rager det mig, hvorfor skal jeg blande mig i det? 

– Det gør jeg heller ikke, men jeg fastholder, at de to var fantastiske for hinanden. Og for en udefrakommende vil det være rart, hvis de på et tidspunkt anerkender det offentligt. Jeg ved, at de dybest set er klar over, at de var fantastiske for hinanden, forklarer O’Neill. 

Roy Keane er i dag assistenttræner i Aston Villa og på det irske landshold. 

Forrige artikel

Falcao raser over skadesrygter

Næste artikel

Ancelotti: Di Maria kan miste kontrollen

ANNONCE