Optakt: Arsenal – Manchester United

Manchester United skal søndag en tur til London, hvor Arsenal venter.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Manchester United spillede for blot tre dage siden mod Celta Vigo i den første semifinale i Europa League. Her blev det til et fint resultat, da United kunne tage en fortjent 0-1-sejr med tilbage til torsdagens returopgør. Selvom resultatet på sin vis er glimrende i en europæisk udekamp, så burde sejrens cifre have været langt mere overbevisende. Gæsterne var det klart bedste hold undervejs, og hvis blot skarpheden havde været der på afgørende tidspunkter, så kunne det sagtens være blevet til både et tre og firemåls forspring.

Manchester United stillede i kampen mod Celta Vigo i det, der på nuværende må betegnes som stærkeste opstilling. Både Pogba, Smalling og Bailly var blevet klar igen, og det var tydeligt, at især Pogba gav et godt boost til resten af holdet. Udover de tre nævnte, så virker det til, at også Mata og Jones er klar til at deltage i kampene igen, og det kan de meget vel få chancen for i søndagens kamp mod Arsenal.

José Mourinho har meldt helt klart ud, at Premier League ikke længere er førsteprioritet for Manchester United. Selvom holdet fortsat har gode chancer for at slutte i top-fire, så ser han chancen for sejr i Europa League som den bedste mulighed for at sikre Champions League i næste sæson. Derfor kan vi også forvente, at flere spillere bliver sparet mod ”The Gunners”, og det kan give en spændende og alternativ startopstilling.

Der spekuleres allerede nu i, at spillere som Axel Tuanzebe, Matty Willock og Scott McTorminay kan få chancen fra start af José Mourinho, men lad os nu se, om José Mourinho tør at sende alt for mange af de unge spillere i aktion mod Arsenal.

Vi har efterhånden lært, at man ikke altid kan regne med de ting, som José Mourinho siger i pressen. Der er ingen tvivl om, at han stadigt inderligt ønsker en sejr over sin gamle rival, Arsene Wenger, og en sejr vil også stadigvæk holde døren åben for top-fire placeringerne for United. Til gengæld kunne man måske forestille sig, at de store chancer til de unge spillere vil komme, hvis United ender med at tabe til Arsenal.

Arsenal har været skidt kørende i denne sæson, og det er meget uvant for holdet at være på en sjetteplads på dette tidspunkt af sæsonen. Fansene har skreget ”Wenger Out” i snart 1 ½ sæson, og fansenes smædekampagne er for længst gået over i det smagløse. Faktum er, at Arsene Wenger stadig sidder i sædet, og hvis man skal tro de store medier i England, så bliver han siddende der i hvert fald et år mere.

Selvom Arsenal ikke har været ligeså stærke i denne sæson, så må man selvfølgelig aldrig undervurdere dem. De har verdensklassespillere som Özil og Sanchez, der kan være kampafgørende, selvom især førstnævnte har været udsat for voldsom kritik for sit spil på det seneste.

Det skal nok blive en fin kamp, selvom Manchester United kommer til at spare spillere. Der er mange i truppen, der brænder for at vise sig frem for José Mourinho, og hvis disse spillere kan præstere i en kamp mod Arsenal, så vil det uden tvivl give et ekstra skulderklap fra manageren. Sidste sæson endte kampen på Emirates med et smædeligt nederlag på 3-0, men en gentagelse af det resultat har jeg meget svært ved at forestille mig – især hvis man tager Uniteds defensive rekord under Mourinho i betragtning.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 7/5-2017 klokken 17.00

Skader og karantæner:

Manchester United er fortsat uden Ibrahimovic, Rojo og Shaw, der alle er ude resten af sæsonen. Derudover forventes det ikke, at Fosu-Mensah når at blive sin skulderskade kvit inden denne kamp. Det forventes, at både Smalling, Jones, Mata er klar til at spille en rolle i kampen.

Arsenal ser ud til at måtte undvære Xhaka. Ospina og Mustafi forventes til gengæld klar igen.

Kampens dommer:

Andre Marriner dømmer søndagens kamp på Emirates.

Mulige startopstillinger:

Arsenal:

Cech

Paulista – Koschielny – Mustafi

Bellerin – Coquelin – Ramsey – Monreal

Walcott – Özil

Sanchez

Manchester United:

De Gea

Darmian – Tuanzebe – Smalling – Blind

Carrick – Pogba

Lingard – Mata – Martial

Rooney

Hold øje med:

Lige nu har Arsenal én spiller fra den øverste hylde, og det er Alexis Sanchez. Selvom han til tider har virket en smule umotiveret i denne sæson, på grund af kontraktsituationen, så fornægter klasse sig ikke. Han kan nogle ting, som få spillere i verden kan, og på trods af problemerne så står han altså noteret for 19 mål og ni assists indtil videre i denne sæson. Han er Arsenals stjerne, og det er ham Uniteds forsvarsspillere skal have lukket ned for.

Sagt om kampen:

”Der er spillere, der er i en ophobning af kampe. De bliver sparet. Med kampen i aften har vi spillet 10 kampe på fire og en halv uge. Så der er en håndfuld spillere, der ikke kommer til at spille i weekenden”. – Jose Mourinho efter kampen mod Celta Vigo

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror ikke, at holdet vil være så amputeret, som José Mourinho har sagt i medierne. Jeg ser det det blot som endnu et af de små ”mindgames”, som han altid mestrer. Han kommer til at stille med et konkurrencedygtigt hold, der kan spille lige op mod Arsenal. Jeg tror faktisk også, at Manchester United trækker det længste strå og vinder kampen 1-2.

Vidste du, at:

  • Wayne Rooney har scoret flere mål mod Arsenal end nogen anden i Premier Leagues historie.
  • Arsene Wenger har en rigtig dårlig statistik mod Manchester United. Han har spillet 58 kampe mod United, hvor han blot har vundet 15 kampe undervejs.
  • Arsenals sejr sidste år på Emirates er den eneste sejr, de har fået i 11 Premier League kampe mod United.
  • Alexis Sanchez mangler to mål for at nå 50 mål i Premier League.

TV:

Kampen vises på 6eren og Dplay.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • West Ham – Tottenham (1-0)
  • Manchester City – Crystal Palace (Lørdag)
  • Liverpool – Southampton (Søndag)
  • Chelsea – Middlesbrough (Mandag)

 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Video: Se Rashfords frisparksmål igen

Næste artikel

Tuanzebe starter mod Arsenal

ANNONCE