Optakt: Bournemouth bør bare besejres

Det er ikke til at komme udenom; Manchester United er ret så store favoritter, når bundholdet Bournemouth kommer på besøg på Old Trafford, hvor alt andet end en hjemmesejr må betegnes som en skuffelse for Ole Gunnars Solskjærs mandskab.

Lørdag eftermiddag har Manchester United en mulighed for, i hvert fald for en stund, at spille sig op i top fire. Det sker når Bournemouth skal en tur på Drømmenes Teater. Men det kan godt vise sig at blive lidt af et mareridt for Eddie Howes tropper, som er ligaens mest formsvage mandskab. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Ser man på den seneste håndfuld ligakampe, er det kun blevet til ét enkelt point, mens de fire seneste gange, de har været i aktion i Premier League, har kastet lige akkurat nul point af sig. Ikke optimalt for et hold, som inden sjettesidste spillerunde inden sæsonen befinder sig under nedrykningsstregen med ét point op til redningen. 

Anderledes står det altså til ved de rødblusede fra Manchester, som med tirsdagens sejr over Brighton kom op på imponerende 15 kampe i træk uden nederlag. Det har blandt andet skabt nyt liv om en plads i næste sæsons Champions League, hvilket blandt andet kan blive indfriet via en plads i top fire. En placering som i det mindste for en stund kan opnås med en sejr mod Bournemouth, hvilket vil sende United op forbi Chelsea i tabllen, inden London-klubben først skal i aktion senere på lørdagen. 

Til tirsdagens opgør i Brighton havde Ole Gunnar Solskjær valgt noget nær stærkeste opstilling, men da sejren var sikret tidligt i starten af anden halvleg, valgte nordmanden at give et lille hvil til et par af profilerne. Blandt andet Paul Pogba, Bruno Fernandes og Luke Shaw som alle blev hevet ud efter cirka en times spil, mens Marcus Rashford og Anthony Martial fik et lille kvarter mere. 

Det kunne godt tyde på, at der igen lørdag vil blive stillet i så stærk en formation, som overhovedet muligt, selvom det måske lige netop mod Bournemouth er belejligt at give eksempelvis Bruno, Pogba og måske Shaw et hvil og i stedet lade Brandon Williams, Fred og Scott McTominay få en plads i startopstillingen. Jeg tror personligt, at Solskjær skifter på et par positioner. 

Dato, tid og sted;

Opgøret finder sted på Old Trafford lørdag kl. 16.00. 

Skader og karantæner;

De eneste, som Solskjær må se bort fra, er Phil Jones og Axel Tuanzebe. Gæsterne er derimod uden topscorer Callum Wilson, der sidder ude med karantæne, til gengæld har The Cherries den tidligere United-spiller, Joshua King, til rådighed efter nordmanden døjede med lidt småproblemer i genstarten. 

Mulige startopstillinger; 

United (4-2-3-1)

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Williams

McTominay – Pogba

James – Fernandes – Rashford

Martial 

 

Bournemouth (4-4-2);

Ramsdale

Smith – Cook – Aké – Kelly

Brooks – Billing – Lerma – Stanislas

King – Solanke

Hold øje med;

Philip Billing. Det kan godt være, at danskeren ikke er særligt sexet at se på, når det kommer til at hans spillestil. Men det er altiid rart at se en spiller med det rødbedefarvede pas gøre det godt, selvom det er en for en bundklub, der kæmper for livet. Den 24-årige Billing, som op til sæsonen kom til fra nedrykkerne fra Huddersfield, er gået direkte ind og fået en central rolle på midtbanen, og danskeren er den spiller med fjerdeflest minutter for det sydengelske mandskab i denne sæson. Det på trods af, at han blev flået ud i pausen, da holdet i seneste runde tabte 1-4 hjemme til Newcastle. Jeg siger ikke, at han er en kommende stjerne ej heller, at han kan komme i betragtning til Manchester United. Men han kan nemt få en stor rolle i at være Bournemouths bølgebryder for de forhåbentligt massevis af angrebsbølger, der burde buldre ned mod gæsternes bur på lørdag. 

Skribentens bud på et resultat;

Det kan godt være, at Bournemouth vandt sæsonens første opgør mellem de to mandskaber, men der nærmest ikke kun verdener men universer til forskel på det Manchester United-hold, som den novemberdag tabte 0-1 på Vitality Stadium og det, som på lørdag byder indenfor på Old Trafford. De to hold er som beskrevet på vej i hver sin retning på formbarometeret, og det alene burde være rigeligt til, at der ikke skal være tvivl om udfaldet. Selvfølgelig er Bournemouth presset til at hive så mange point som muligt i land, men mod en velsmurt Manchester United-maskine, som endda har vist sig effektive i at låse kompakte forsvar op, bør Eddie Hoves tropper få sig sine problemer. Jeg tror på en forholdsvis komfortabel 3-1-sejr til Manchester United, dog tror jeg at de mange udskiftninger for at spare spillere giver lidt usikkerheder, hvilket giver gæsterne mulighed for at prikke en enkelt pind ind. 

Hvor kan kampens ses?

Xee, Viasat.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Henderson roser De Gea: Uniteds bedste de seneste ni år

Næste artikel

Solskjær nomineret til månedens manager

ANNONCE