Optakt: Everton – Manchester United

Manchester United fortsætter jagten efter FA Cup-pokalen mod Everton.

Manchester United har i de sidste par uger været inde i en resultatmæssig fremgang. I de seneste tre kampe er det blevet til sejre over West Ham, Aston Villa og senest Crystal Palace. Et formationsskifte har gjort plads til Wayne Rooney på banen, hvilket har løftet spillet i en mere offensiv retning. Anføreren har set ud til at befinde sig ganske glimrende på midtbanen, hvor han med sit store overblik har været med til at diktere spillet.

Selvom spillet generelt har set bedre ud på det seneste, så er der stadig plads til forbedringer. Et særligt irritationsmoment i de seneste kampe har været holdets manglende evne til at få mænd foran bolden. For selvom den offensive omstilling og det polerede pasningsspil har fungeret glimrende i perioder, så er der desværre også en tilbagevende tendens til, at United mangler spilstationer i angrebsspillet. Taktikken mod Palace var som udgangspunkt offensiv, men også her så man, at Louis van Gaal hurtigt helgarderede sig efter 1-0-scoringen, og det betød, at de angribende spillere havde yderst svært ved at finde medspillere i feltet og generelt som aftagere til den afgørende pasning.

Der er selvfølgelig en grund til, at Manchester United er det hold i ligaen med flest clean sheets. Den defensive organisering kommer altid i første række, og det må man på sin vis også anerkende. En gang i mellem ville det dog også være befriende at se, spillerne i en mere fri rolle.

Rooney kan lørdag få endnu en stor rolle på midtbanen, når Manchester United møder Everton i årets første semifinale i FA Cuppen.

Der er ingen tvivl om betydningen af kampen for begge mandskaber. For Everton kan en sejr i turneringen være lig med en succesfuld sæson, mens United kan pynte en smule på et ellers skuffende år.

Modstanderholdet fra Everton kommer ind til kampen med et friskt 0-4-nederlag i Merseyside-derbyet mod Liverpool. Det er uden tvivl et resultat, som har givet den blå del af Liverpool et ordenligt hak i selvtilliden, men så er det trods alt heller ikke værre. Godt nok har derbyet stor betydning for spillerne og ikke mindst fansene, men det har en semifinale i FA Cuppen også.

Der burde ikke mangle motivation blandt nogle af spillerne til lørdagens opgør, og derfor må man da heller ikke overvurdere betydningen af onsdagens resultat. Everton vil med garanti gå på banen med sejrslyst og ild i øjnene over muligheden for at komme i klubbens første FA Cup-finale siden finalenederlaget mod Chelsea i 2009. Hvis ikke udsigten til en finaleplads skulle være nok motivation, så smides der lige lidt ekstra i vægtskålen, grundet kampens placering på Wembley.

Det er nemlig yderst sjældent spillerne får lov til at optræde på Storbritanniens største stadion i klubsammenhæng, og for nogle vil det sikkert både være første og sidste gang, de kommer til at sætte fødderne på det legendariske stadion. Med 90.000 siddepladser er det lidt af et monument i engelsk fodbold, der venter. Selvom stadionet genåbnede i 2007 efter en større ombygning, så er meget af den mytologi, der prægede det originale stadion, blevet bragt med til det nye. Særligt 1966, hvor England vandt VM på hjemmebane, har udødeliggjort navnet Wembley i engelsk fodbold.

Dato og Tid:

Kampen spilles lørdag d. 23/4 klokken 18.15

Skader og karantæner:

Manchester United er uden Shaw, Januzaj, Schweinsteiger. Smalling humpede lidt rundt i slutningen af kampen mod Crystal Palace, men er blevet klarmeldt til opgøret.

Hvor United har haft en skadesplaget sæson tidligere, så oplever Everton det samme på et kritisk tidspunkt. Hvis både Stones, Barry og Jagielka er ude, så får holdet meget svært ved at stille med et slagkraftigt midterforsvar. Everton må nemlig også undvære Funes Mori, som har karantæne efter vanvidstacklingen på Origi i onsdags. Derudover er Everton uden Browning, Coleman og Hibbert. Både Stones, Barry og Jagielka testes umiddelbart inden kampen.  

Kampens dommer:

Anthony Taylor er manden med fløjten

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Blind – Darmian

Schneiderlin 

Lingard – Mata – Rooney – Martial

Rashford

Everton:

Robles

Baines – Stones – Besic – Oviedo

McCarthy – Barry

Miralles – Barkley – Lennon

Lukaku

Hold øje med:

Sidste gang Manchester United mødte Everton, fremhævede vi Romalu Lukaku som ”danger man”. Denne gang er hæderen kommet til Ross Barkley. Han er i flere år blevet udråbt til Evertons største talent siden Wayne Rooney, og han kan meget vel blive mål for flere af de store klubber i sommerens transfervindue. I denne sæson har Barkley været involveret i stort set alle offensive aktioner. Han har et skarpt blik for Lukaku og kan blive giftig for Manchester United.

Sagt om kampen:

”Jeg ser virkelig frem til kampen, for det er en af de store det her. Forhåbentligt kan vi gøre arbejdet færdig mod Everton og så få endnu en kamp på Wembley i finalen” – Chris Smalling

”Vi er meget spændte, og det skal vi også være, når der spilles på Wembley. Vi ser frem til den store fodboldbegivenhed, som er foran os. Det er en stor chance for at opnå noget særlig i denne sæson” – Roberto Martinez

Skribentens bud på kampens resultat:

Det er nu eller aldrig, hvis United vil have sølvtøj i denne sæson. Everton fik en ordentlig snitter mod Liverpool i onsdags, hvor de langt fra var prangende. Selvom kampen ikke burde have betydning for motivationen til en FA Cup-semifinale, så tror jeg stadig, at Manchester United er et bedre hold netop nu. Manchester United vinder kampen 1-0.

Vidste du, at:

  • Louis van Gaals eneste kamp på Wembley indtil videre kom, da han som manager for Barcelona slog Arsenal i 1999.
  • United har tabt de seneste to semifinaler, de har været i. Mod Everton i 2009 og mod City i 2011.
  • Anthony Martial har flere assists end nogen af de andre tilbageværende spillere i turneringen. Tre er det blevet til indtil videre.
  • Everton har det godt med semifinaler i FA Cuppen. De er gået videre 6 ud af de seneste 7 gange.
  • Lukaku har scoret i alle sine fem FA Cup kampe for Everton.
  • Everton har ikke lukket mål ind i turneringen indtil videre.
  • Martines har tabt 10 ud af de seneste 14 kampe mod Manchester United.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

  • Manchester United 2 – 0 Crystal Palace
  • Manchester United 1 – 0 Aston Villa
  • West Ham 1 – 2 Manchester United
  • Tottenham 3 – 0 Manchester United
  • Manchester United 1 – 0 Everton

Everton:

  • Liverpool 4 – 0 Everton
  • Everton 1 – 1 Southampton
  • Crystal Palace 0 – 0 Everton
  • Watford 1 – 1 Everton
  • Manchester United 1 – 0 Everton

TV:

Kampen bliver vist på 6eren.

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

LvG: De unge er ikke klar

Næste artikel

U18: Sejr mod Norwich

ANNONCE