Optakt: Manchester City – Manchester United

Målet er klart, når Manchester United senere i dag gæster Pep Guardiolas bysbørn: en sejr og man er i top fire.

Seks point. Det er forskellen mellem Arsenal (60) på Premier Leagues sjetteplads og Liverpool (66), der er nummer tre. Midt i mellem ligger United med 63 og foran dem City med 64.

Det er sjældent set, at kampen om de europæiske pladser er så tæt, og på trods af et svært slutprogram og flere og flere på skadeslisten, viste United med sejrene over Burnley og især Chelsea, at man er klar til at kæmpe med til det sidste. 

Skadessituationen er dog mildt sagt katastrofal. Foruden langtidsskaderne til Marcos Rojo, Juan Mata og Zlatan Ibrahimovic, måtte også Paul Pogba udgå i sejren over Burnley, og han bliver sandsynligvis ikke klar til aftenens opgør.

Jose Mourinho har dertil udtalt, at man vil gemme på kræfterne til Europa League. Spørgsmålet er dog, om ikke portugiseren øjner en vis mulighed mod et såret City-mandskab, der søndag røg ud af FA Cuppen.

Spændende er det i hvert fald, om den Uniteds portugisiske mestertaktiker vil gentage kunststykket fra forrige uge. Det bliver vi meget klogere på i aften.

Dato, tid og sted

27. april 2017 kl. 21:00 på Etihad Stadium i Manchester.

Dommer

Martin Atkinson dømmer aftenens opgør.

Skader og karantæner

Som nævnt må Mourinho undvære både Mata, Pogba, Ibrahimovic og Rojo, mens hverken Phil Jones eller Chris Smalling når at blive klar heller.

Hjemmeholdet er helt sikkert uden Ilkay Gündogan og David Silva. Gabriel Jesus, Bacary Sagna og John Stones alle er tvivlsomme, mens Pep regner med at få Aguero og Fernandinho klar.

Mulige startopstilinger

Manchester City

Bravo

Navas – Kompany – Kolarov – Clichy

Fernandinho – Toure

Sterling – De Bruyne – Sané

Aguero

Manchester United

De Gea

Valencia – Bailly – Blind – Darmian

Herrera – Carrick – Fellaini

Lingard – Rashford – Mkhitaryan

Sagt om kampen

“ Jeg er stor fan af Michael Carrick. Han er helt klart en af de bedste kontrollerende midtbanespillere, jeg har set i mit liv.Rashford er også et stort talent. Han har gjort det godt både for United og landsholdet. Det skal vi have respekt for. Vi møder et kvalitetshold i rigtig god form. De har den længst ubesejrede stime i Premier League, så vi ser meget frem til kampen.” – Pep Guardiola.

Skribentens bud på kampens udfald

Jeg tror, at Jose Mourinho har en plan klar, og modsat det omvendte opgør tror jeg på, at Jesse Lingard og Henrikh Mkhitaryan har tænkt sig at troppe op, mens Herrera og Carrick dæmmer ned for Citys opspil.

Samtidig har manageren en pointe at bevise overfor sin gamle rival, så jeg tror faktisk på, at vi kan tage sejren i morgen. 2-1 til United.

Indbyrdes form

Manchester City

  • Arsenal 1 – 2 City
  • City 3 – 1 Hull
  • Chelsea 2 – 1 City
  • Southampton 0 – 3 City
  • Arsenal 2 – 2 City

Manchester United

  • Burnley 0 – 2 United
  • United 2 – 1 Anderlecht
  • United 2 – 0 Chelsea
  • Anderlecht 1 – 1 United
  • Sunderland 0 – 3 United

TV

Kampen vises på 6’eren.

Få pladser tilbage: Refundérbar rejse til Europa League-finalen! Læs mere her

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

Guardiola beundrer Carrick og Rashford

Næste artikel

Startopstillingen mod City

ANNONCE