Optakt: Manchester United – Burnley

Presset stiger så småt på Manchester United. Fansenes krav om attraktiv fodbold og flere mål skal derfor indfries, når ligaens 17. plads gæster Old Trafford onsdag aften.

Søndag havde Manchester United en gylden mulighed for at tage et vigtigt spring i toppen af tabellen. Med sejr mod West Ham kunne ”de røde djævle” have været på tredjepladsen, kun tre point bag bysbørnene fra City, som selv snublede mod Hull City.

Louis van Gaals drenge havde dog behov for et sent Daley Blind-mål for overhovedet at få noget med fra Upton Park, og presset er derfor steget på hollænderen – som efterfølgende måtte forsvare sin taktiske disposition over for pressen efter kritik fra Sam Allardyce.

Onsdag aften får United så besøg fra bunden af tabellen, når Burnley gæster Old Trafford. Tømmermændene fra søndagens remis kan dermed dæmpes en smule med en god præstation mod holdet fra Lancashire.

For Louis van Gaal er alt andet end sejr uacceptabelt, og hollænderen må også være yderst optimistisk herom. For på trods af problemerne væk fra Old Trafford, er United det næstbedste hjemmehold i ligaen.

Modsat har Sean Dyches tropper kun vundet to kampe på fremmed græs, og med 40 mål indkasseret, er det kun Queens Park Rangers, som overgår Burnley når det kommer til at indkassere mål. Senest smed man næsten en 2-0-føring over styr i remissen mod West Brom.

Pletten skal vaskes væk, og med en næsten fuld trup til rådighed på hjemmebane mod et af ligaens ringeste defensiver, er der altså ingen undskyldninger for Rooney, Di Maria og co.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet onsdag 11. februar 2015 kl. 20.45.

Skader/karantæner:

Louis van Gaal må kun se bort fra Luke Shaw – som er ude med en karantæne efter sit røde kort mod West Ham – samt skadede Michael Carrick, der stadig døjer med en muskelskade.

Gæsterne kunne i deres seneste optræden mod West Brom stille med den samme startopstilling for 10. kamp i streg, men er tvunget til at lave en udskiftning, eftersom Dean Marney er dømt ude for resten af sæsonen med en knæskade.

Ellers er Steven Ward tilbage på træningsbanen mens Steven Reid, Michael Kightly og Sam Vokes alle er potentielle startere.

Dommer:

Kevin Friend dømmer opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Valencia – Jones – Smalling – Rojo

Rooney – Blind – Herrera

Mata

Di Maria – Van Persie

 

Burnley

Heaton

Trippier – Keane – Shackell – Mee

Kightly – Jones – Arfield – Boyd

Barnes

Ings

Hold øje med:

For Burnley har det især været én mand, der har skabt det uventede denne sæson. 22-årige Danny Ings har med 8 mål og 4 assists været en katalysator for, at oprykkerne er placeret over stregen i tabellen. Således har frontmanden med sine mål og målgivende afleveringer været med til skaffe 14 af de 21 point hjem, holdet har hentet i år.

Sagt om kampen: 

 Vi spiller hjemme mod Burnley, og den skal vi vinde, da kampen om Champions League-pladserne er meget tæt nu. Vi skal have de tre point. Det ved vi, og det arbejder vi hen mod. ” – Juan Mata

Skribentens bud på kampens udfald:

Manchester United tanker en fin portion selvtillid op mod ligaens næstringeste defensiv. 3-0 til ”de røde djævle”.

Vidste du, at…

  • Manchester United har holdt seks ‘clean sheets’ i deres seneste syv kampe mod Burnley.
  • Wayne Rooney har ikke haft et eneste skud på mål i Premier League i 2015 – på trods af 450 spillede minutter
  • Burnley har blot vundet ét af deres seneste 20 kampe mod United (1 sejr, 8 uafgjorte, 11 tab)
  • Manchester United har startet med 26 forskellige spillere på banen i ligaen denne sæson (flest af alle). Burnley har kun startet med 19 forskellige (færrest af alle).

TV:

Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem spiller i rivalerne imod: 

Arsenal – Leicester

Liverpool – Tottenham

Chelsea – Everton

Stoke – Manchester City

Forrige artikel

Ny gigantisk TV-aftale i Premier League

Næste artikel

Janko glad for at score i sin debut

ANNONCE