Optakt: Manchester United – Everton

Søndag skal Manchester United forsøge at følge op på derbysejren, når Everton gæster Old Trafford.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Manchester United har ikke været i aktion siden sejren ude mod Manchester City. Med de tre point på Etihad spillede holdet sig pludselig helt ind i kampen om de eftertragtede Champions League-pladser igen. For blot få uger siden lignede Champions League en turnering, som var meget langt væk, men i denne sæsons uforudsigelige Premier League står overraskelserne åbenbart stadig i kø. Faktum er på nuværende tidspunkt, at United ligger a point med West Ham, mens der kun er ét point op til City på den vigtige fjerdeplads.

Sejren kom på et kritisk tidspunkt, hvor Manchester United var uden sejr i fire kampe i streg. Først blev det til nederlag mod både West Brom og Liverpool, før United spillede uafgjort to gange mod West Ham og derefter Liverpool. Ikke nok med, at sejren var vigtig pointmæssigt, den kom også på et tidspunkt, hvor holdene stod overfor en længere pause, grundet landsholdsbold, og derfor kunne hele truppen forlade træningsanlægget med selvtillid.

Nu er de forskellige trupper i Premier League igen samlet, og i denne weekend er der igen klubfodbold på programmet. United starter forårets jagt efter top fire med en vigtig hjemmekamp mod Everton.

Everton har ikke haft den stabilitet i denne sæson, som ellers har været kendetegnet for holdet igennem en årrække. De er netop nu placeret på en noget skuffende 12-plads i ligaen, hvor deres hjemmebanefort flere gange i løbet af sæsonen er blevet indtaget.

Vi husker selvfølgelig alle, hvordan United spillede en af sæsonens flotteste kampe i sæsonen, da de tog en overraskende sikker 3-0-sejr med hjem tilbage i oktober. Hvis man kigger i historiebøgerne, så skal man dog tilbage til mesterskabssæsonen 07/08, for at finde Uniteds seneste ligadouble over Everton, og det er derfor en modstander, som traditionelt set volder store problemer.

Sidste sæson blev det også til sejr på Old Trafford, mens Everton vandt det modsatte opgør med 3-0. Det er dog især hjemmekampen, som står stærkt i erindringen. David de Gea spillede sin vel nok bedste kamp i United-trøjen mod et aggressivt Everton-hold, og han var enemand skyld i, at det ikke blev Everton, som tog ligadoublen mod Manchester United. Undervejs brændte Leighton Baines blandt andet sit første straffespark i Premier League, efter De Gea snuppede bolden helt ude ved stolpen.

Som sagt har Everton dog været svingende i denne sæson, og det ligner en oplagt mulighed for Manchester United til at sikre sig de vigtige tre point. På den anden side må man aldrig undervurdere Everton, da de lige pludselig kan diske op med en kamp i absolut verdensklasse. Holdet har blandt andet hentet hjemmesejre mod Chelsea og City i denne sæson, mens de også har en flot stime kørende netop nu, hvor de blot har tabt én af 14 udekampe i Premier League.

Chancen for tre point er der bestemt for Manchester United, men det kræver helt sikkert endnu en god præstation mod Everton. Samtidigt må Lukaku oppe foran ikke komme til muligheder, for han har vist sig i topform i denne sæson med 25 mål i 36 kampe på tværs af alle turneringer.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 3/4 klokken 17.00

Skader og karantæner:

Schweinsteiger er seneste skud på stammen af skadede spillere. Han fik en knæskade under landsholdssamlingen og er måske ude resten af sæsonen. Jones, Rooney, Shaw, Keane, Herrera og Young misser også kampen.

Everton har netop fået et boost, da John Stones er blevet klarmeldt, efter han pådragede sig et slag under landsholdssamlingen. Pienaar, Hibbert og Browning er skadede, mens Gareth Barry stadig har karantæne.

Kampens dommer:

Andre Marriner dømmer søndagens kamp. Han er lidt af en skrækdommer for Manchester United, da de ikke har vundet en kamp under ham siden januar 2013. Til gengæld har Everton vundet de seneste fire kampe, som den rutinerede dommer har dømt.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Blind – Borthwick-Jackson

Schneiderlin – Carrick

Lingard – Mata – Martial

Rashford

 

Everton:

Robles

Coleman– Jagielka – Stones – Baines

McCarthy – Besic

Lennon – Barkley – Cleverley

Lukaku

Hold øje med:

Der må sidde et par folk med røde ører på ledelsesgangen i Chelsea. Romalu Lukaku har nemlig været et bæst for Everton siden han for første gang tog trøjen over hovedet. I denne sæson er det blevet til 25 mål i 36 kampe for Liverpool-klubben. Han ligner en mand, der for alvor er ved at indfri det store potentiale, som han øjensynligt er i besiddelse af. Han er en angriber, som har hele pakken. Han er hurtig, uhyggelig kropsstærk, et fyrtårn i luften og så er han, ufatteligt nok, stadig kun 22 år. Lukaku er næsten umulig at lukke ned for, men hvis det lykkedes søndag, så er Manchester United kommet et stort skridt nærmere tre point.

Sagt om kampen:

”Denne her kamp skal vindes. Nu har vi haft noget tid til at komme os efter sejren over City, hvor flere af os har fået lidt tiltrængt pause. Kampen mod Everton ser jeg faktisk som endnu vigtigere end derbyet, for hvis vi mener det seriøst med top fire, så skal der følges op nu. Ud over det så er det jo også en meget traditionsrig kamp for begge mandskaber”. – Morgan Schneiderlin

Skribentens bud på kampens resultat:

Det burde være to friske mandskaber, som lørdag løber ind på Old Trafford. Selvom United har haft flere spillere i aktion under landsholdspausen, så har programmet ikke været ligeså stramt som de seneste måneder i klubben. United kan spille sig i en endnu bedre position i ligaen, og selvom alle topholdene skulle vinde weekendens kampe, så er det vigtigt at bevise, at Manchesters stolthed igen skal regnes som bejler til Champions League-pladserne. United havde godt styr på Everton i sæsonens første opgør, hvor det blev til en overbevisende 3-0-sejr på Goodison, og jeg håber på, at vi søndag ser noget lignende. Jeg tror, Manchester United vinder kampen 3-1.

Vidste du, at:

  • Med en sejr i søndagens kamp når United op på fire sejre i streg på hjemmebane i Premier League. Det er første gang siden april sidste år.
  • Manchester United kun har lukket syv mål ind i de seneste 14 hjemmekampe.
  • Manchester United sammenlagt har scoret 999 mål på Old Trafford i Premier League.
  • Lukaku er én af blot fire spillere, som har scoret hattrick mod United (Kuyt, Bentley og Eto’o er det andre).
  • Everton blot har tabt én af deres seneste 14 udekampe i Premier League.

TV:

Kampen bliver vist på TV3sport 2

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Bournemouth – Manchester City
  • Arsenal – Watford
  • West Ham – Crystal Palace
  • Liverpool – Tottenham
  • Leicester – Southampton 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

LvG: Di Maria har ingen selvkritik

Næste artikel

De Gea mindes den 'perfekte' kamp

Relaterede artikler
Gå til siden

Bruno Fernandes: Vi skal koncentrere os om os selv

Bruno Fernandes gjorde det, på dagens pressemøde, fuldstændig klart, hvad han mener, at han og klubben skal gøre for at komme tilbage til den absolutte top. De skal stoppe med at fokusere på andre.
Gå til siden

Trupnyt: United rejser uden Varane og Maguire

Manchester United-truppen rejser i dag til Cypern forud for kampen i morgen mod Omonia. Kamptruppen består 22 spillere, hvor navne som Varane, Maguire, Wan-Bissaka og Donny van de Beek ikke er iblandt.
ANNONCE
Total
0
Share