Optakt: Manchester United – Everton

United skal i aften tilbage på vindersporet mod Everton, hvis drømmen om top fire skal holdes i live.

Det var langt hen ad vejen lident uinspirerende, hvad United leverede i weekendens kamp mod Tony Pulis’ West Bromwich. Det blev til et par enkelte muligheder, men aldrig rigtigt underholdene, og kampen sluttede 0-0.

Et ærgerligt resultat, der i den grad sattte en lille prop i håbet om en plads blandt ligaens fire bedste. Liverpool slog aftenens modstander, Everton, og det betød, at Merseyside-klubben rykkede seks point foran United. United har dog to kampe i hånden.

Til trods for at det er længe siden, United sidst tabte i Premier League, så er det ikke fordi, holdet har avanceret meget i stillingen. Til det er der simpelthen blevet spillet for mange uafgjorte kampe. I alarmerende grad på hjemmebane mod hold fra ligaens tunge ende.

Til aftenens kamp kan José Mourinho igen gøre brug af Zlatan Ibrahimovic, der nu har afsonet sine tre dages karantæne for sit albuestød i kampen mod Borunemouth. Det er helt sikkert en forstærkning for United. Holdet har lidt svært ved at score uden den store svensker.

Sidst de to hold mødtes var i december, hvor United havde en 1-0 føring, indtil Fellaini i kampens sidste minutter begik et klodset straffespark. Det udnyttede Leighton Baines til at udligne til kampens resultat 1-1.

Det ligner også, at energiske Ander Herrera kan vende tilbage til kampen, men landsmanden Juan Mata bliver nok ikke klar til opgøret. Paul Pogba blev set træne på Old Trafford efter kampen mod West Brom, men ifølge Mourinho bliver franskmanden ikke klar til kamp i aften. 

Ser man bort fra weekendens nederlag i derbyet mod Liverpool, så har Ronald Koemans tropper været i fin form. Indtil weekenden havde holdet kun tabt en ud af 12 kampe, og de var begyndt at kunne snuse til måske at kunne komme fra baghjul og nappe fjerdepladsen. Et nederlag i aften vil nok snuppe det lys for Everton.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles i dag, tirsdag d. 4. april, klokken 21:00 på Old Trafford.

Dommer:

Neil Swarbrick dømmer dagens opgør.

Skader og karantæner:

Til trods for igen at have Zlatan og Ander Herrera til rådighed, mår United stadig undvære en række bærende spillere. Chris Smalling, Phil Jones og Juan Mata er alle definitivt ude. Skal man tro Mourinho, bliver Pogba heller ikke klar.

Everton må undvære Seamus Coleman, der i sidste uge blev udsat for en voldsom tackling i en landskamp og er ude i flere måneder. Funes Mori og Aaron Lennon er begge ude med skader ligesom Morgan Schneiderlin, der dermed ikke får et comeback på Old Trafford.

Sagt om kampen:

“En kamp kan ændre meget. Rammer du en stime af sejre, så kan du pludselig være nummer fire eller tre. Og det vil vi forsøge.” – Zlatan Ibrahimovic om aftenens kamp.

Hold øje med:

Romelu Lukaku. Helt sikkert. Den store belgier har indtil videre scoret 21 mål i sæsonen, og han virker opsat på at vise Europas topklubber, heriblandt United, at han er værd at sprænge banken for.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Bailly – Rojo – Blind

Herrera – Fellaini

Lingard – Rooney – Martial

Zlatan

Everton

Joel

Pennington – Jagielka – Williams – Baines

Barry – Gueye

Valencia – Barkley – Mirallas

Lukaku

Skribentens bud på kampens udfald

United mangler stadig en række profiler, men Zlatan er tilbage og er nærmest garant for mål. Så selvom det offensivt kan se lidt sløjt ud er defensiven nogenlund stabil, og United er svære at holde styr på. Kan man holde Lukaku nede, er man langt mod Everton. 1-0 til United. Zlatan scorer.

TV: 

Kampen vises på 6’eren.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

The curious case of Luke Shaw

Næste artikel

Zlatan tror på top fire

ANNONCE