Optakt: Manchester United – FC Rostov

Skal Manchester United holde fast ved håbet om Champions League-deltagelse næste sæson, så skal niveauet hæves, når man her til aften får besøg af FC Rostov i Europa League-returkampen.

Efter det bitre knock-out-slag i FA Cuppen mandag mod Chelsea, skal Jose Mourinho og Manchester United prøve at få genrejsning i returkampen i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Turneringen ligner efterhånden holdets bedste håb om en Champions League-plads næste år, og med sidste uges 1-1-resultat i Rusland er det også en opgave, der bør komme et skridt tættere på at blive realiseret, når FC Rostov her til aften gæster Old Trafford.

Det russiske hold kommer fra en god periode, hvor man ikke har tabt en eneste kamp siden 30. november. Senest var 1-1 nok til at sikre holdet avancement fra sekstendedelsfinalerne mod Sparta Prag.

Omvendt må Mourinhos drenge også føle, at det bør være en overkommelig opgave. I efterårets Champions League-gruppespil spillede holdet eksempelvis også en udmærket hjemmekamp mod Bayern, som man vandt 3-2, men blev efterfølgende kvast 5-0 på Allianz Arena.

Uden at drage paralleller mellem Bayern München og Manchester United ellers, så bør det være en indikator for, at det russiske hold er til at slå, når græstæppet er et andet og 70.000 tilskuere bakker holdet op.

Alternativet – at ryge ud af Europa League – er ikke til at holde ud. For det er med stor sandsynlighed ”de røde djævles” sidste mulighed for at komme i det sjove selskab næste år.

Dato, tid og sted:

Kampen sparkes i gang kl. 21.05 dansk tid på Old Trafford.

Dommer:

Litauske Gediminas Mažeika passer fløjten til aftenens kamp.

Skader og karantæner:

Hjemmeholdet må igen undvære Wayne Rooney, og Anthony Martial, mens Zlatan Ibrahimovic til gengæld er tilbage i truppen, efter at svenskerens første karantænedag i de hjemlige turneringer blev afsonet mod Chelsea. Ander Herrera, som også står foran to kampe på sidelinjen i ligaen, er ligeledes med igen, mens Bastian Schweinsteiger, Luke Shaw, Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah ej er at finde i truppen.

Udeholdet har to spillere på karantænebænken efter opgøret i Rusland. Således må Timofey Kalachev og Alexandru Gatcan begge sidde over.

Mulig startopstilling

Manchester United

De Gea

Valencia – Jones – Rojo – Blind

Herrera – Pogba

Mata – Mkhitaryan – Rashford

Ibrahimovic

Sagt om kampen:

”Klokken 12 var de her igen for at træne – som de meget professionelle mennesker, de er – med det sædvanlige store engagement, som mine fantastiske drenge besidder”

”Jeg tror, at fansene vil give os en lille smule ekstra styrke, så vi tror på, at vi i morgen kan klare situationen og kæmpe os til en plads i kvartfinalerne.” – Jose Mourinho.

Skribentens bud på kampens udfald:

På et ordentligt græstæppe som Old Trafford, og med holdenes styrkeforhold in mente, tror jeg simpelthen ikke på, at de russiske gæster kan skabe overraskelsen. United går derfor videre med en 2-0-sejr.

Vidste du, at…

  • United har aldrig tabt til en russisk modstander i europæisk sammenhæng hjemme på Old Trafford. Dog er tre ud af fire kampe endt uafgjort.
  • Rostov har aldrig før spillet på engelsk grund. Til gengæld har russiske hold kun vundet to ud af de sidste 26 udekampe i England.
  • United er ubesejrede i deres seneste 15 europæiske hjemmekampe, kvalifikationskampe inklusiv.
  • Ibrahimovic har nettet fem gange og lagt op til to mål i dette års Europa League. Fire af de mål er blevet scoret på Drømmenes Teater.

TV:

Kampen vises på 6’eren.

Uddrag af øvrige kampe (resultat fra første kamp):

  • Krasnodar – Celta Vigo (1-2)
  • Ajax – FC København (1-2)
  • Anderlecht – APOEL (1-0)
  • AS Roma – Lyon (2-4)
  • Mönchengladbach – Schalke 04 (1-1)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho: Mental styrke trumfer trætte ben

Næste artikel

Fem United-spillere udtaget til det engelske landshold

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share