Optakt: Manchester United – Liverpool

Den næste udgave af det historiske rivalopgør mellem Manchester United og Liverpool er på trapperne, men modsat tendensen i de seneste 20-30 år er Liverpool klare favoritter denne gang.

Manchester United mod Liverpool på Old Trafford. Det er et opgør, som de fleste fodboldfans vil være interesserede i, og for United- og Liverpool-fans betyder disse opgør alt. Det handler om håneret mod lokalrivalerne, der er de to mest vindende klubber i England. I nyere tid har det dog sjældent været en kamp mellem to mesterskabsaspiranter. I Premier League-årene har det oftest været Liverpools mulighed for at spolere Uniteds mesterskabschancer. Sådan er det ikke på søndag – faktisk omvendt.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Liverpool har nemlig fået en forrygende start på Premier League-sæsonen, hvor de har gjort rent bord med otte sejre i otte kampe, hvilket placerer dem allerøverst i tabellen med hele otte point ned til Manchester City på andenpladsen. Deprimerende læsning, hvis man er United-fan og helst ikke ser Liverpool være succesfulde.

Stemningen i Manchester United står i skarp kontrast til stemningen i Liverpool. United har gået fra det ene lavpunkt til det næste i denne sæson og har kun hentet ni point i otte kampe. Efter nederlaget til Newcastle røg United ned i den nederste halvdel af tabellen. Uniteds store problem har været at score mål. Indtil videre har de scoret ni mål, hvilket er 11 færre end Liverpool, 18 færre end Manchester City og 9 færre end Chelsea. Statistikken lyder endnu værre, når man tænker på, at fire af de ni mål blev scoret mod Chelsea i første runde.

United har brug for et løft, men der er desværre ikke meget, der peger i den rigtige retning. Det meste af landskampspausen har gået med historier om, at Ole Gunnar Solskjær begynder at sidde usikkert i managersædet. Nordmanden er dog bestemt heller ikke velsignet med held. Uniteds skadesliste er nemlig potentielt på 11 mand imod Liverpool, hvilket inkluderer skader til profiler som David de Gea, Paul Pogba og Anthony Martial.

Der tegner sig desværre et lidt ensidigt billede af kampen på søndag. Der er ingen tvivl om, at Liverpool må anses som favoritter – og måske endda ret store favoritter.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles den 20. oktober kl. 17:30 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Uniteds skadesliste er kun blevet længere i løbet af landskampspausen. Anthony Martial, Paul Pogba, Diogo Dalot, Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly og David de Gea er alle ude af opgøret. Phil Jones, Jesse Lingard, Mason Greenwood og Aaron Wan-Bissaka er tvivlsomme.

Liverpool har Nathaniel Clyne ude med en længerevarende skade, mens Alisson Becker, Mohamed Salah, Joel Matip og Xherdan Shaqiri er på vippen til opgøret.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Young

McTominay – Fred

Pereira – Mata – James

Rashford

Liverpool:

Adrián

Arnold – Van Dijk – Matip – Robertson

Henderson – Fabinho – Wijnaldum

Salah – Firmino – Mané

Hold øje med:

Når Mohamed Salah muligvis er ude, bliver Liverpools primære trussel Sadio Mané, der er Liverpools topscorer i Premier League med fem mål. Den senegalesiske kantspiller kommer muligvis også til at spille overfor Ashley Young, der ikke har haft en god sæson, hvilket ikke ligefrem er rart at tænke på som United-fan.

Skribentens bud på kampens resultat:

Ærligt talt er jeg bekymret for, at United taber den her kamp overbevisende. Liverpool er i storform, og United er i krise. Jeg krydser dog fingre for, at hård fight er nok til et point. Mit (lidt optimistiske) bud er 0-0.

Sagt om kampen:

”Det er en perfekt kamp for os og for vores fans, fordi vi har haft det svært på det seneste. Jeg er sikker på, at vi giver dem en god kamp.” – Ole Gunnar Solskjær.

Vidste du, at…

  • United har vundet den bedste engelske række 20 gange, mens Liverpool kun har vundet den 18 gange. Selvfølgelig vidste du det 😉
  • Steven Gerrard kun var på banen i 38 sekunder, da han blev udvist imod United i januar 2015. Det var i øvrigt hans sidste kamp mod United.
  • United er ubesejret i de seneste seks hjemmekampe mod Liverpool. I Premier League-sammenhæng har United vundet 16 ud af 27 hjemmekampe mod Liverpool, hvoraf blot fem har været nederlag.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Blog: Hvad kan Manchester United lære af Liverpools sportslige ledelse?

Næste artikel

Start 11'eren mod Liverpool: De Gea er blevet klar

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share